Kunder føler sig snydt af sparekasse

En række kunder føler sig ført bag lyset af Løkken Sparekasse og risikerer at miste flere hundrede tusinde kroner.

En række kunder føler sig ført bag lyset af Løkken Sparekasse og risikerer at miste flere 100.000 kroner. (Arkivfoto) (© Scanpix)

En række kunder føler sig ført bag lyset af Løkken Sparekasse og risikerer at miste flere 100.000 kroner.

De siger, at sparekassen har gjort dem til garanter uden at spørge dem først.

Flere af kunderne har nu henvendt sig til advokat Jens Saabo fra Aalborg.

Han konstaterer, at Sparekassen ikke har givet kunderne de oplysninger, de har krav på, inden sparekassen gjorde dem til garanter:

- De har ikke skrevet under, de har ikke fået udleveret vedtægter, de har ikke fået beskrivelser af, hvordan sparekassen håndterer deres indskud.

Mister alle penge

Løkken Sparekasse er i store vanskeligheder og garanterne mister alle deres penge, hvis banken går konkurs.

Jens Saabo beder nu sparekassen dokumentere, at kunder, som for eksempel Bente Starcke fra Aalborg har givet deres samtykke til at blive garanter.

- Jeg er stiktosset for at sige det mildt. For jeg har ingen garantkapital i Løkken, som de siger, jeg har. Jeg har aldrig skrevet under på noget. Jeg har aldrig fået noget garantbevis.

Bente Starcke oprettede i sommeren 2008 en konto i Løkken Sparekasse. Hun troede, det var en ganske alminidelig højretekonto. Men i december modtager hun pludselig et brev som henvender sig sparekassens garanter

- Vi troede, det var en fejl og grinede lidt af det. Men jeg besluttede at ringe op til banken og fortælle dem, at jeg ved en fejl havde fået sådan et brev.

Men i følge sparekassen, så var der ikke tale om en fejl. Derfor står Bente Starcke nu til at miste over 100.000 kroner hvis den kriseramte sparekasse går konkurs. Nu er hun gået til en advokat:

- Jeg tror ikke på, at Løkken Sparekasse overlever, og så står jeg der uden at få en krone af mine penge. Selv om jeg aldrig har skrevet under på noget som helst. Man kan da ikke bare tage folks penge og så smække dem ind på en anden konto, end den man har aftalt.

Og advokat Jens Saabo mener at Bente Starcke og de andre kunder har en god sag

- Hvis sparekassen ikke kan bevise, at man har udleveret materiale, der gør kunden klar over under hvilke vilkår man har indsat penge i banken, så er det svig, siger advokaten.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328833ea11f9d0c6c2a7d01http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328833ea11f9d0c6c2a7d04

Facebook
Twitter