Kunder med over 750.000 på kontoen skal betale for at have penge stående i Jyske Bank

I august var meldingen, at minusrenterne kun ville gælde for privatkunder med over 7,5 millioner kroner på kontoen.

(Arkivfoto). I øjeblikket vil Anders Dam fra Jyske Bank ikke garantere, at renten ikke sænkes yderligere. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er slut med at have penge på kontoen uden at betale banken.

I hvert fald for de kunder, der har en formue på mere end 750.000 kroner stående i Jyske Bank, der fra 1. december afkræver en række kunder negativ rente på 0,75 procent.

Grænsen på 750.000 kroner for private kommer ifølge banken til at omfatte stort set alle indlånskonti. Derudover gælder det pensionsopsparinger, der ikke er investeret, og for erhvervskunder, lyder det i en pressemeddelelse og et videoklip på bankens hjemmeside.

- På grund af rentesænkningen i sidste uge, taber vi nu endnu flere penge, og den regning er vi nødt til at dele med vores kunder, udtaler ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, og henviser til, at Nationalbanken har fulgt i Den Europæiske Centralbanks fodspor og satte den ledende rente ned fra -0,65 til -0,75 procent.

- Vi bliver nødt til at lade et større indlånsbeløb være omfattet at det her for at få en delvis kompensation for den udgift, det påfører os, tilføjer Anders Dam.

Meldingen fra banken var ellers for en måned siden, hvor regnskabet for første halvår blev fremlagt, at det alene var privatkunder med formue over 7,5 millioner kroner, der blev ramt af bankens beslutning om at indføre minusrenter.

Men nu gælder det altså også mindre formuende kunder, og i øjeblikket vil Anders Dam fra Jyske Bank ikke garantere, at renten ikke sænkes yderligere.

Han håber det ikke, men han tør ikke love, at det ikke sker, siger han i interviewet.

Flere banker indfører negative renter

Jyske Bank var den første bank til at bede de mest velhavende kunder om at betale for at have deres penge stående i banken. Her lød satsen for de negative renter på -0,6 procent.

Få dage efter indførte Sydbank lignende minusrenter for samme type kunder.

- Usikkerheden er blevet større, og det smitter af på rentemiljøet, der er blevet yderligere forværret, derfor indfører vi negative renter på privatkunders anfordringsindlån over 7,5 millioner kroner, skrev Sydbank, da banken i slutningen af august præsenterede sit halvåresregnskab.

Ifølge Lars Krull, seniorrådgiver ved institut for økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, kan tendensen med minusrenter sprede sig. Det har han tidligere sagt til DR Nyheder.

- Man har brug for nogen, der tør og vil gå forrest. Jeg er overbevist om, at andre banker vil følge efter. Rigtig mange andre banker.

Facebook
Twitter