Kurven er knækket: Færrest danskere i RKI siden krakket

Antallet af danskere i RKI-registret er faldende, og den samlede gæld er 100 millioner kroner mindre.

Danskernes privatøkonomi er på vej i den rigtige retning. Det viser nye tal fra Experian, der ejer RKI Kredit Information, hvor dårlige betalere bliver registreret.

Således var der ved årsskiftet 231.582 danskere i registret, og det er 1222 færre end for et år siden, hvor 232.804 havde fået en eller flere anmærkninger på grund af ubetalte regninger.

Samtidig er antallet af anmærkninger også faldet, ligesom den samlede gæld i registret er blevet 100 millioner kroner mindre.

- Det er første gang, at vi ser et så omfattende fald i danskernes misligholdte privatgæld, siger Frank Papsø, der er direktør for analyse for analyse og forretningsudvikling i Experian.

Mange skylder lidt

Han har endda en forventning om, at antallet af registrerede kan sænkes yderligere i år, idet 30 procent skylder mindre end 5000 kroner.

- Det er trods alt et beløb, hvor en afdragsløsning bør være inden for rækkevidde, siger han.

Trods udsigterne til, at finanskrisen altså er ved at slippe sit tag i danskernes privatøkonomi, gemmer der sig dog også nogle knap så gode nyheder i statistikkerne.

Region Sjælland halter efter

For aldersgruppen 51 år og opefter er der nemlig fortsat tale om en stigende tendens i antallet af registrerede.

Samtidig skiller Region Sjælland skiller sig ud blandt de øvrige regioner ved, at man her som det eneste sted kan konstatere en stigning i antallet af folk med ubetalte regninger.

Her er det særligt kommunerne Lolland, Guldborgsund og Vordingborg, der er skyld i de kedelige tal.

/ritzau/