Kvinder skal droppe flinkeskolen

Hvis kvinder gerne vil have de betydningsfulde poster i erhvervslivet, så er det vigtigt, at de engang imellem dropper det pæne image.

Kvinder skal turde sætte sig igennem. (© Corbis)

Der er ikke plads til pæne pige passive piger på toppen. Kvinder skal turde træde frem og vise deres kompetencer, hvis de skal have succes i fremtidens globale verden.

Det var kernebudskabet på konferencen "Karierrekvinder – det rigtige valg – den rigtige partner", som blev afviklet i Ledernes Hus i går.

Kvinder skal væk fra det pæne image, konstaterede Benja Stig Fagerland, som var en af arrangørerne og medforfatter til bogen "Succespunktet"

Sød betyder dum

- Sød betyder i virkeligheden dum, sagde hun videre og henviste til ordets oprindelige betydning. Kvinder må kaste omsorgsgenet fra sig, rette ryggen og være stolte. Lyt mere til din indre bitch, opfordrede hun.

Benja Stig Fagerlund er desuden strategen bag det prisbelønnede norske projekt "Female Future", som på tre år har øget antallet af kvinder i norske bestyrelser fra seks til 21 procent.

Kvinder skal også være bedre til at bruge deres netværk til at få gang i karrieren, mener Helle Katholm Knutsen, som er forfatter til bogen "Kig dine kvindelige kunder i kortene".

Vælg din chef med omhu

Hun fremhævede, at kvinder f.eks. skal gå målrettet efter at få en chef, der kan hjælpe dem frem.

- Din vigtigste professionelle partner er din chef. Vælg chef ligeså omhyggeligt, som du vælger fag og virksomhed. Han eller hun kan i højere grad end nogen anden sætte handling bag sin tro på dig, lød Helle Katholm Knutsens råd til ambitiøse kvinder.

Facebook
Twitter