Kvinder skal på kursus i bestyrelsesarbejde

Netværket Morgendagens Heltinder har startet et kursus, der skal lære kvinder at blive bestyrelsesmedlemmer.

Netværket Morgendagens Heltinder har startet et kursus, der skal lære kvinder at blive bestyrelsesmedlemmer. (Foto: Stock xchng © Stock xchng)

Regeringen har et mål om at få flere kvinder ind i bestyrelserne på danske virksomheder.

Men det er der nogle kvinder, der ikke gider at vente på - derfor gør de noget allerede nu for at skubbe kvinderne ind i de danske virksomheders bestyrelser.

- Kvinderne underspiller, hvad de kan. De vil ikke gå ud og lade som om de kan mere, som de så risikerer ikke at kunne leve op til. Mænd har derimod ikke noget imod at lade som om, de kan lidt mere, for de tænker, at det lærer de nok. Det gør sig også gældende inden for bestyrelsesarbejde, siger Sussi Bianco, bestyrelsesformand for netværket Morgendagens heltinder, som kører et kursus, der skal lære kvinder at blive bestyrelsesmedlemmer.

På kurset skal kvinderne blive mere opmærksomme på deres kvalifikationer, så de kan sælge sig på præcis det, som de kan.

Løsningen er flere kvindelige ledere

- Man har jo haft en tradition for at virksomheder i Danmark var startet af mænd og ejet af mænd, så derfor har det været helt naturligt, at det har været mænd, der er kommet ind i bestyrelsen. Men samfundet udvikler sig jo, siger hun.

Men hvis man får flere kvinder ind i virksomhedernes ledelse, så kommer der helt naturligt flere kvinder i bestyrelserne mener en af dem, der ved, hvordan man sammensætter bestyrelser, erhvervsmanden Asger Aamund.

- Der er alt for få kvindlige ledere og det er fra toplederne, at man rekrutterer folk til bestyrelser. Derfor håber jeg, at der vil blive flere kvindelige topledere. Vi der sidder og sætter bestyrelser sammen, er fuldstændigt lige glade med, om det er mænd eller kvinder. Vi går efter kvalifikationer, siger han til Radioavisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk