Kvinder snydes for gode pensioner

Markedet for såkaldte ægtepagter er nærmest gået i stå siden nytår. Mange tror nemlig, det er for sent at få lavet en ægtepagt, der sikrer begge parter får del i pensionen.

Det er vigtigt at sikre hinanden igennem en ægtepagt - ellers kan den ene risikere at stå meget ringe, hvis lykken skulle briste. (Foto: donkeyrock © stock.xchng)

Op til nytår boomede antallet af ægtepar, der fik lavet en ægtepagt for at sikre hinanden en ligelig fordeling af pensionerne i det tilfælde, at de gik fra hinanden.

QuickVote: Ægtepagt

I december måned fik 6.000 ægtepar således lavet en ægtepagt, men siden har nærmest ingen indgået ægtepagt. Det skriver Jyllands-Posten.

Og ifølge formanden for Danske Familieadvokater Anja Cordes skyldes det en kollektiv misforståelse om, at det siden årsskiftet har været for sent at gøre noget.

Man kan stadig sikre hinanden

- Jeg har indtryk af, at mange ægtepar fejlagtigt har troet, at det nu er for sent at indgå ægtepagter om pensionsdelinger. Resultatet er, at masser af ægtefæller med ingen eller kun små pensioner i dag er meget dårligere stillet end før årsskiftet, siger Anja Cordes.

Det kan dog stadig lade sig gøre at sikre hinanden efter en skilsmisse.

De nye regler betyder nemlig, at kapital- og ratepensioner som udgangspunkt ikke mere bliver delt, hvis parterne går fra hinanden. Det er den regel, man kan undgå ved at lave en ægtepagt, der sikrer en anderledes ligelig deling af pensionerne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter