Kvit dit arbejde, hvis du ikke er glad

Drop jobbet, hvis det ikke er sjovt at gå på arbejde, det siger ekspert i arbejdsglæde, der ser mange blive i jobs, de ikke har det godt med.

Går du på arbejde med et smil om læben, ellers skulle du måske lade vær' med at gå derhen. (© Stock.xchng)

Skal du kvitte sit arbejde, hvis du ofte får kritik af chefen eller hvis kollegerne ikke inviterer dig med til frokost? Hvornår har du fundet dig i nok og bør tage dig sammen til at indlevere opsigelsesbrevet?

Formentlig før end du tror, spår Alexander Kjerulf, der har beskæftiget sig med Arbejdsglæde i mange år og giver folk fra hele verden gode råd om trivsel på jobbet.

Mange bliver for længe i dårlige jobs

- Langt de fleste har en tendens til at blive i et dårligt job alt alt for længe. Jeg får mange kommentarer og mails fra folk, der siger: "Nu har jeg endelig sagt op, og jeg har fået det meget bedre - det skulle jeg have gjort for længe siden", refererer Alexander Kjerulf. Han erkender, at det kan være rigtig svært at vide præcis, hvornår man skal gå, men det hjælper at lytte til sig selv:

- Det mest simple er at lave en mavetest om morgenen, når man vågner og spørge sig selv, om man har lyst til at gå på arbejde, siger han.

Frygt holder folk på jobbet

De fleste, der har det dårligt på deres job, men alligevel ikke siger op, er bange, spår glæde-konsulenten:

- Mange frygter usikkerheden. Man ved, hvad man har, men man ved ikke, hvad man får, siger han og tilføjer at nogle ser det som et nederlag at sige op:

- Det er lidt den der, så har jeg givet op. Og så kan jeg nok ikke klare det. Men det sagtens være, at man bare ikke kunne klare det. Jeg siger ikke, at man skal give op første gang, man skal selvfølgelig prøve at fikse det, der ikke fungerer på jobbet. Men hvis man har prøvet det, så skal man væk og det er ikke en skam at sige op, konstaterer Alexander Kjerulf.

Jo længere tid - jo sværere at skifte

Ifølge ham må man ikke blive for længe i et job, man ikke fungerer i:

- Jo længere tid, man bliver der, jo sværere bliver det. man mister selvværd, motivation og tro på, at der findes gode job derude, siger han og fortsætter:

- Jeg har set en del, der bliver alt for længe i dårlige jobs. Til sidst har de overbevist sig selv om, at de ikke kan andet, og så sidder man fast, siger Alexander Kjerulf.