Lækkede dokumenter: Mistænkt for skattesvindel har ejendomme for 353 mio. i Dubai

Læk af ejendomsoplysninger afslører, hvor den svindelmistænkte Sanjay Shah kan have placeret en del af sin formue.

Ifølge et læk af ejendomsdata fra Dubai ejer den hovedmistænkte i sagen om svindel med udbytteskat, Sanjay Shah, seks ejendomme på den kunstige palme i Dubai, Palm Jumeirah, til en værdi på 353 millioner kroner. (Foto: MATTHIAS SEIFERT © Scanpix)

Den hovedmistænkte i den omfattende sag om svindel med udbytteskat for 12,7 milliarder kroner, Sanjay Shah, er indehaver af en række luksusejendomme på den kunstige rigmands-ø Palm Jumeirah i Dubai.

Det afslører et læk fra en privat database, som netop er blevet offentliggjort i et samarbejde mellem den uafhængige journalistgruppe OCCRP og flere europæiske medier.

Lækket afslører ifølge OCCRP, at Sanjay Shah i 2014 ejede seks ejendomme på Palm Jumeirah for 353 millioner kroner.

Ejendommene har et samlet areal på 6.500 kvadratmeter, og de fem af dem ligger ifølge oplysningerne i det mest eksklusive område på Palm Jumeirah.

Forsøger at inddrive

Da oplysningerne i lækket er fra 2014, vides det ikke, om Sanjay Shah fortsat ejer luksusejendommene i Dubai.

Men informationerne i lækagen kan være interessante for dansk politi, der siden svindelsagen blev kendt i sommeren 2015 har beslaglagt 2,7 milliarder kroner på udenlandske konti.

- Sammen med vores udenlandske partnere gør vi vores yderste for at undersøge, om der er grundlag for strafferetligt ansvar i forhold til personer eller virksomheder, der har været involveret i denne meget indviklede anordning. Derudover forsøger vi at inddrive så mange penge som muligt på de danske skatteyderes vegne, siger chefen for Søik, i daglig tale Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen til det britiske erhvervsmedie Financeuncovered.org.

Sanjay Shah er britisk statsborger og gjorde ind til 2008 karriere i en række internationale storbanker. Men finanskrisen kostede ham jobbet, hvorefter han startede sin eget finansvirksomhed, Solo Capital.

Solo Capital var helt central i det formodede svindelnummer mod den danske stat, hvor hundredvis af små amerikanske pensionskasser blev brugt til at sende falske blanketter ind til Skat, som fejlagtigt udbetalte 12,7 milliarder kroner til kriminelle i udlandet.

Erkender at trække milliarder ud af Skat

Svindelnummeret blev hurtigt en indbringende forretning, og i 2009 flyttede Sanjay Shah sammen med sin kone og tre børn til Dubai i De Arabiske Emirater, hvorfra han drev Solo Capital.

Forretningen blev dog lukket i 2016, efter at dansk politi begyndte at efterforske Shah som mistænkt i en sag om skattesvindel, hvor Skat mener, at den danske stat fra 2012 til 2015 blev svindlet for 12,7 milliarder kroner.

Der er luksus for fuld udblæsning på den kunstige rigmands-ø Palm Jameirah i Dubai, hvor Sanjay Shah ifølge et læk har ejendomme, der dækket 70.000 kvadratmeter. (Foto: © Jumanah El-Heloueh / Reuters © Scanpix)

Sanjay Shah har tidligere erkendt over for Dagbladet Børsen, at han har tjent milliarder på at trække milliarder ud af Danmark i refusion af udbytteskat. Han hævder dog, at manøvren er helt lovlig.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Sanjay Shah til de nye oplysninger om hans ejendomsinvesteringer i Dubai.

Facebook
Twitter