Tema Momsrytterne

Landbruget vil have højere straffe til momssvindlere

Momssvindlerne gambler med danske fødevarers omdømme, og derfor skal der sættes hårdt ind overfor dem.

Landbrug & Fødevarers direktør Karen Hækkerup siger til DR Nyheder, at indsatsen mod momssvindlere skal opprioriteres hos både Skat og politiet. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Den organiserede momssvindel, som DR har sat fokus på i de sidste par uger, må og skal kommes til livs.

Sådan lyder det fra organisationen Landbrug & Fødevarer.

Her efterlyser man, at politikerne kommer på banen i kampen mod svindlerne.

- Vi har intet imod, at man også har blik mod højere fængselsstraffe. Vi vil gerne have, at man kommer svindlerne til livs, forklarer administrerende direktør Karen Hækkerup, der tidligere har været socialdemokratisk justitsminister.

Momsrytterne

DR sætter fokus på organiseret og økonomisk kriminalitet – og ser nærmere på nogle af de netværk, der har rod i Danmark og tråde til hele verden. Følg med her på dr.dk hvor vi følger momsrytterne – og dem, der prøver at stoppe svindlen.

Gå til tema

Landbrug & Fødevarer repræsenterer de danske fødevarerproducenter, og det er netop disse, som risikerer at komme i klemme, når svindlere snyder sig fra at betale moms.

- Når der kommer sådan nogle svindlere, der underbyder på prisen, så udkonkurrerer man selvfølgelig nogle af de gode producenter, forklarer Karen Hækkerup.

- Men de risikerer også at sætte fødevaresikkerheden over styr, ligesom det muligvis kan ende med at skade vores eksportmuligheder.

Indsatsen mod svindlerne skal desuden opprioriteres hos både Skat og politiet, mener Landbrug & Fødevarer.

DR’s dækning af momsrytterne har blandt andet afsløret, at en række personer, med forbindelser til både Islamisk Stat og Al Qaida, indgår i et netværk, der i Danmark er mistænkt for svindel med blandt andet moms og afgifter.