Landbrugseksport større end nogensinde

Eksporten af landbrugsvarer er steget ni procent i årets første ni måneder, og er dermed den stabiliserende faktor i dansk økonomi.

Landbrugseksporten er steget de første ni måneder af året, og det gælder også eksporten af svinekød. (Foto: Helge Røjle © DR)

Mens den samlede danske eksport bremser op, stiger eksporten af landbrugsvarer til det højeste niveau nogensinde, skriver Jyllands-Posten.

Eksporten af svinekød, ost, korn, minkskind og andre landbrugsvarer er i årets første ni måneder steget 9 procent og vil for hele året passere 70 milliarder kroner.

Dermed markerer landbrugseksporten sig som en stabiliserende faktor i dansk økonomi.

Mad skal man jo have

- Eksporten af landbrugsvarer står relativt stærkt, når der er lavkonjunktur. Forbrugerne kan fravælge at købe nye fladskærme, men mad skal man jo have, siger Leif Nielsens, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Samtidig er vores sektor begunstiget af et stort salg til markeder i Asien, hvor der er stærk økonomisk vækst, siger han.

Det er Kina, der har trukket dansk landbrugseksport op på det højeste nogensinde. Det er især mælkepulver, svinekød, græsfrø og minkskind, der eksporteres.

Facebook
Twitter