Langt de fleste YouSee-kunder kan igen se fjernsyn

Det er endnu uvist, hvad der lørdag fik tv-signalet til at forsvinde hos YouSee-kunder landet over.

Det forsvundne tv-signal har fået TDC til at love en form for kompensation til de berørte kunder. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Mere end 99 procent af tv-kunderne hos YouSee har fået signalet tilbage efter et nedbrud, der har været skyld i sort skærm hos mange tv-seere landet over siden lørdag eftermiddag.

Det oplyser YouSee i en pressemeddelelse. YouSee kan endnu ikke sige noget om årsagen til nedbruddet.

- Det har været en hård nat, hvor alt disponibelt mandskab har været på opgaven, siger Nis Peder Kolby, kommunikationspartner i YouSee, i pressemeddelelsen.

- Opretningen efter nedbruddet har været en kompleks operation, der har betydet, at teknikerne manuelt skulle ud på vores 33 centraler over hele landet og genstarte installationerne, tilføjer han.

Det forsvundne tv-signal har fået TDC til at love en form for kompensation til kunderne, der blandt andet var forhindret i at se dronning Margrethes traditionsrige nytårstale, der bliver sendt på tv klokken 18:00 nytårsaften.

Hvilken form for kompensation for den sorte skærm, der bliver tale om, vil TDC endnu ikke sige noget om.

- Vi beklager dybt overfor alle de kunder, som dette nedbrud har ramt. Både nytårsaften og nytårsdag er store tv-dage, og derfor er vi enormt kede af dette nedbrud, siger Nis Peder Kolby.

Lørdag nat fik en del af tv-seerne signalet igen blandt andet i København, Odense og Aalborg. Søndag formiddag måtte 150.000 tv-seere fortsat undvære fjernsynet, men søndag eftermiddag er langt de fleste altså med igen.

Men for nogle vil udvalget af kanaler dog fortsat være mangelfuldt.

YouSee oplyser, at DR, TV2 og de fleste andre kanaler kører igen, men nogle tv-seere kan opleve, at nogle få kanaler mangler endnu.

YouSee er Danmarks største udbyder af kabel-tv og næststørste udbyder af bredbånd.

Selskabet har cirka 1,2 millioner kabel-tv-kunder. Det svarer til cirka 45 procent af samtlige danske husstande.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter