Lars Larsen blandt verdens rigeste

Forbes liste over verdens rigeste mennesker er netop udkommet. Tre af dem er danskere. Ny i det fine selskab er sengetøjsmatador Lars Larsen.

Dynekongen Lars Larsen er en særdeles velpolstret herre. Ifølge Forbes List er han god for 19 milliarder kroner. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

For første gang nogen sinde optræder dynekongen Lars Larsen på listen over verdens rigeste personer. Hans personlige formue er ifølge Forbes List på 19 milliarder kroner.

2. april 1979 åbnede Lars Larsen Jysk Sengetøjslager i Århus. Siden er den ene butik vokset til 1768 JYSK-forretninger i 34 lande. Og Lars Larsen kan kalde sig verdens 304. rigeste person.

Larsen ejer hele dynen

Lars Larsen er eneejer af sengetøjskoncernen og det meste af hans personlige formue er derfor bundet op i virksomheden. Sidste år åbnede JYSK for første gang butikker i Kina - og i december kunne koncernen præsentere det bedste regnskab nogensinde.

Det kan være med til at forklare springet direkte ind på listens øverste tredjedel. Men selv har Lars Larsen ifølge kommunikationschef hos Jysk, Jonas Schrøder, ikke nogen kommentarer til placeringen i det fine selskab.

Lars Larsen overgås kun af Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen, der er nummer 223 med en formue på 25 milliarder kroner. Sidste dansker på listen er Niels Peter Louis-Hansen, der ejer Coloplast - et firma der fremstiller sygeplejeartikler. Hans formue på knap 10 milliarder kroner rækker til en plads som nummer 692.

Hvor er Mærsk?

Manden, der normalt bliver nævnt som Danmarks rigeste mand, Mærsk Mc-Kinney Møller, er ikke på listen. Berlingske Nyhedmagasin opgjorde sidste år hans formue til 125 milliarder kroner. Dermed burde han sådan set indtage en plads som nummer 16 over verdens rigeste mennesker.

Når han end ikke er på listen, så er forklaringen, at en stor del af Mærsk Mc-Kinney Møllers formue er bundet op i fonde.

- Private formuer er ikke offentlige i Danmark, og Forbes har formentligt vanskeligt ved at gennemskue det danske fondssystem, siger Lars-Erik Brenøe, direktør i A.P. Møller-Mærsk og Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent, til Ritzau.

Uanset hvad er der et stykke op til verdens rigeste person. Han hedder Carlos Slim Helu, er mexikaner - og god for næsten 400 milliarder kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk