Lars Rebien Sørensen igen kåret som verdens bedste direktør

Afgående Novo Nordisk-direktør har igen imponeret, selv om det går ned ad bakke for selskabet.

Lars Rebien Sørensen, der snart stopper som topchef i Novo Nordisk, er for anden gang i træk kåret som verdens bedste direktør. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Lars Rebien Sørensen er for anden gang i træk blevet kåret til at være verdens bedste administrerende direktør. Det sker i novemberudgaven af Harvard Business Review, skriver Ritzau Finans.

Listen omfatter 100 administrerende direktører, der bliver målt på deres finansielle resultater under deres ansættelse.

Og på trods af Novos langstrakte nedtur, hvor ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017, så har Novo Nordisks snart afgående topchef, Lars Rebien Sørensen, indtaget førstepladsen på listen igen.

Begrundelsen for udnævnelsen har tidligere lydt, at Lars Rebien Sørensen skaber stærke resultater, men samtidig har styr på miljøhensyn og social ansvarlighed.

Blandt andet i kraft af sit engagement i projekter om social ansvarlighed og sin insisteren på, at man godt kan tjene rigtig mange penge, selv om man opfører sig ordentligt.

Han har blandt andet stået bag en fond, som skal bekæmpe diabetes i ulandene, gået i dialog med dyreværnsgrupper om bedre forhold for forsøgsdyr og har sat et mål om at skære kraftigt på Novos CO2-udledning til gavn for klimaet.

Lars Rasmussen, administrerende direktør i Coloplast, ligger på en 24.-plads på listen, mens Anders Runevad, der er topchef i Vestas, er kommet ind på en plads som nummer 37.

/ritzau/