Lars Seier Christensen: Fysik og formaliteter fik mig til at stoppe i Saxo Bank

Lars Seier Christensen stoppede ved årsskiftet som direktør i Saxo Bank. Læs her hvorfor.

Lars Seier Christensen (t.h.) har lyst til at prøve andre ting og valgte derfor fra årets begyndelse at stoppe som administrerende direktør i livsprojektet Saxo Bank. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den 53-årige danske milliardær Lars Seier Christensen overraskede sine mange Facebook-følgere og det øvrige Erhvervsdanmark, da han i september sidste år offentliggjorde en stor nyhed, han havde gået og gumlet på et stykke tid:

Han ville trække sig som direktør for livsprojektet Saxo Bank.

- Det var en beslutning, jeg havde tænkt over et stykke tid, for der var mange faktorer i spil, siger Lars Seier Christensen i dagens P1 Business klokken 13.30 i en samtale med DR Nyheders økonomikorrespondent, Casper Schrøder.

- Jeg havde været CEO (administrerende direktør, red.) i 20 år. Et job, som har ændret sig utroligt meget fra 15-20 medarbejdere til i dag cirka 1.500.

- Vi er gået fra et kontor i København til en masse kontorer verden over, så jeg har haft mange job i det forløb, og det har også været interessant for min personlige udvikling at gennemgå det på, for jeg har ikke nogen anden formel ledelseserfaring, end det jeg har ophobet i Saxo Bank, siger Lars Seier Christensen.

Men med en voksende bank fulgte større opmærksomhed og krav fra omverdenen, og det befandt den entreprenante Lars Seier Christensen sig ikke specielt godt i.

- Jeg synes også, jobbet har ændret sig med årene. Man bruger utroligt meget tid på formaliteter og på alle mulige folk, der fortæller en, hvordan man skal aflønne sine medarbejdere, hvordan man skal drive sin bank og tale med sine kunder, siger han.

- Jeg kan godt forstå et behov, og at der generelt er blevet strammet op i finanssektoren. Men der går simpelthen for meget af ens liv med det, og det er ikke det, jeg har lyst til at bruge resten af min aktive erhvervskarriere på, så det var medvirkende, siger Lars Seier Christensen, der siden 2010 har været bosat i Schweiz.

Samtidig er fysikken ikke på niveau med den yngre partner Kim Fournais, der nu er alene i spidsen for Saxo Bank. Og det har også været årsag til Seiers exit:

- Han har levet lidt sundere i fysisk forstand. Han er en hel del yngre end mig, og så har han mere lyst, end jeg har. Og det er også det, der har gjort beslutningen ret nem, fordi jeg ved, sådan cirka hvad jeg får for pengene, hvorimod en ny ubeskrevet topleder ville udgøre en helt anden risikoprofil, siger han.

Lars Seier Christensens indædte modstand mod at blive overvåget og kontrolleret er også baggrunden for, at han ikke ønsker at blive prøvet af som direktør i en børsnoteret virksomhed. Han skal ud, hvor han selv kan bestemme og flyve frit, fortæller han.

- Jeg vil gerne, når jeg leder noget, have lov til at træffe nogle beslutninger selv, siger han.

Hør hele programmet på P1 i dag klokken 13.30.

Lars Seier Christensens BLÅ BOG

  • Født d. 19. januar 1963 - 53 år.

  • Student fra Zahles Skole i 1981. Arbejdede blandt andet som børsmægler i London, før han med Kim Fournais stiftede Midas i 1992. Selskabet blev til Saxo Bank i år 2001. Banken er værdisat til 9,6 milliarder kroner.

  • I 1983 giftede han sig med britiske Yvonne, de har fem døtre sammen.

  • Han har siden 2010 været bosat i Schweiz.

  • Medlem af og storsponsor for Liberal Alliance.

  • Hans personlige investeringsselskab havde ved udgangen af 2014 ifølge Finans.dk aktiver for 2,8 milliarder kroner herunder 170 millioner kroner i kontanter.

  • Ejer blandt andet omkring en fjerdedel af aktierne i Saxo Bank og 40 procent af den liberale netavis 180 grader. I april sidste år købte han den københavnske gourmetrestaurant Geranium, der kan prale med tre michelinstjerner.

  • I februar startede han sit nye selskab Seier Capital, der skal brede sin formue ud over endnu flere investeringsprojekter. På en hjemmeside vil han desuden skabe en portal, hvor iværksættere kan finde inspiration og råd. Hjemmesiden hedder seiercapital.com.

  • - Jeg er i min anden ungdom, fortalte Lars Seier Christensen til business.dk i forbindelse med det nystartede projekt.

Facebook
Twitter