Lars Seier forlader livsværket Saxo Bank

Den kendte finansmand Lars Seier har sagt ja til at sælge sin andel af Saxo Bank til kinesiske Geely Group.

Lars Seier stiftede Saxo Bank sammen med Kim Fournais i 1992. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Lars Seier har solgt hele sin ejerandel i Saxo Bank til Geely Group, der blandt andet ejer Volvo. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Den kendte finansmand var med til at stifte Saxo Bank og ejer 25,71 procent af selskabet.

- Jeg er utrolig stolt af Saxo Bank og bankens helt unikke og stærke position i den finansielle sektor. Jeg vil gerne sige dybtfølt tak til de mange dygtige medarbejdere i Saxo Bank og min partner, Kim Fournais, for denne snart 25 år lange rejse.

- Med en stærk historik, en sund vision for Saxo Bank og forståelse og respekt for vores unikke styrker, er jeg er sikker på, at Geely er den rette partner for Saxo Bank, skriver Lars Seier i pressemeddelelsen.

Medstifter fortsætter i ejerkreds

Geely Group er et kinesisk konglomerat. Geely Group er stor inden for investering og ikke mindst bilbranchen, hvor selskabet ejer Volvo. Ifølge pressemeddelelsen omsætter Geely Group for 26 milliarder dollar årligt.

- Vi ser frem til at indgå partnerskab med Saxo Bank og ekspandere Geely Groups aktiviteter i den finansielle sektor, skriver finansdirektør i Geely Group Daniel Donghui Li i meddelelsen.

Lars Seier stiftede Saxo Bank sammen med Kim Fournais i 1992. Kim Fournais fortsætter som en del af bankens ejerkreds.

- Jeg ser frem til at tage Saxo Bank til nye højder med medarbejdere og aktionærer, og med Geely som partner har vi et endnu stærkere fundament for at kapitalisere på de mange globale muligheder og ikke mindst de kinesiske og asiatiske vækstmarkeder, skriver Kim Fournais i meddelelsen.

/ritzau/