Lauritz.com: Vi starter forfra med børsnotering

Lauritz.com udskyder børsnoteringen. Aktionærkredsen skal være bredere, skriver selskabet i en meddelelse.

Lauritz.com har inden børsnoteringen fået kritik for, at bestyrelse og direktion er for tæt viklet ind i hinanden. Mette Rode Sundstrøm er direktør, mens hendes mand, Bengt Sundstrøm er bestyrelsesformand i det danske auktionshus.

Så kom der ord på, hvorfor Lauritz.com 18 minutter før den annoncerede børsnotering overraskende trak sig.

Forklaringen er tilsyneladende en for smal aktionærkreds, der til trods for, at bogen blev fuldtegnet, ikke er holdbar nok til en børsintroduktion, skriver Lauritz.com i en selskabsmeddelelse:

- Et nyt prospekt med nye vilkår vil blive offentliggjort. (...) Lauritz.com Group har sammen med ABG Sundal Collier besluttet at trække den aktuelle børsintroduktion i bytte af et nyt offentligt udbud, skriver selskabet.

Det betyder også, at investorer, som har budt på aktien, skal starte forfra for at få del i Lauritz.com-forretningen, til gengæld reduceres prisen:

- Personer, der har tegnet i det tilbagetrukne udbud, og nye interesserede investorer bliver nødt til at tegne gennem det nye udbud.

I den første meddelelse, som blev udsendt fra Nasdaq Stockholm lidt i ni, fremgik det, at noteringen blev udskudt grundet likviditet og manglende godkendelse fra det danske finanstilsyn.

Senere afviste Finanstilsynet at have blokeret for en børsnotering.

Nu henviser Lauritz.com til, at vejen mod en ny børsnotering kræver en godkendelse af det danske finanstilsyn:

- Finanstilsynet skal godkende et nyt prospekt.

Forklaringen lyder:

- Der er behov for mere tid til at opbygge og gennemføre en mere solid aktionærkreds i selskabet til nedsat tilbudspris, skriver Lauritz.com.

Planen for en introduktion på børsen i Stockholm er rykket til den 22. juni. Det nye prospekt vil blive offentliggjort den 15. juni.