Leder du efter job? Jobsider melder om mange nye stillinger

Det går godt i Danmark, og derfor søger virksomheder om flere nye medarbejdere.

- Dansk økonomi er inde i et opsving, som heldigvis ser ud til at fortsætte, også i form af at vi får flere jobs, siger cheføkonom Steen Bocian fra Dansk Erhverv. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Overvejer du et jobskifte?

Så kan det være, at tiden er moden. For på jobportalerne Jobindex.dk og Ofir.dk søger virksomhederne i stor stil efter nye medarbejdere.

I maj blev der lagt 21.800 nye jobannoncer på Jobindex.dk, og antallet når nu det højeste niveau siden finanskrisen i 2008. Det viser beregninger, som cheføkonom Steen Bocian fra brancheorganisationen Dansk Erhverv har lavet.

- Efter vi har set en periode, hvor der ikke er sket så meget nyt på jobmarkedet, er der nu en tendens til acceleration. Virksomhederne efterspørger simpelthen flere medarbejdere end tidligere, siger Steen Bocian.

De mange nye jobannoncer er udtryk for, at det går godt i dansk økonom, lyder det fra cheføkonomen - en pointe, som de økonomiske vismænd også fremførte i sidste uge.

- Det her er først og fremmest positivt. Det er et udtryk for, at dansk økonomi er inde i et opsving, som heldigvis ser ud til at fortsætte, også i form af at vi får flere jobs, siger Steen Bocian.

Virksomhederne søger efter nye medarbejdere inden for flere forskellige brancher. Steen Bocian nævner både funktionærstillinger, håndværksstillinger samt stillinger i industrien og i det offentlige.

Statistikken over antallet af nyopslåede stillinger på de offentlige jobcentres jobportal, jobnet.dk, vidner også om, at virksomhederne i højere grad end tidligere år søger efter nye medarbejdere.

Samme tendens ser salgsdirektøren hos jobportalen Ofir.dk, Rasmus Jensen.

- Vi oplever, at der er godt gang i jobmarkedet forstået på den måde, at der bliver opslået flere stillingsannoncer. Der har været vækst de senere år, og vi når ganske givet i år det højeste niveau, siden der for alvor var gang i hjulene i 2007, siger han.

Han ser både nye jobopslag inden for it, håndværkerfagene, salg og økonomi, men hæfter sig også ved, at kommunerne søger efter flere nye medarbejdere.

Faktisk hører salgsdirektøren nu om virksomheder, der ikke kan besætte stillingerne.

- Der er flaskehalse i nogle brancher, hvor der simpelthen er mangel på arbejdskraft, og hvor virksomhederne derfor gør mere ud af at tiltrække kandidater til de ledige stillinger, siger Rasmus Jensen fra Ofir.dk.

Facebook
Twitter