Ledigheden falder til det laveste niveau i ni år

Antallet af ledige faldt igen i juni, så tallet nu er 107.300 ledige.

Bruttoledigheden faldt igen i juni, så der nu er 107.300 fuldtidsledige. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Karoline Lieberkind © Ritzau Scanpix)

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik faldt antallet af bruttoledige - personer der modtager dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse - med 1.400 personer i juni.

Dermed er der 107.300 bruttoledige.

- Bruttoledigheden er dermed på det laveste niveau siden februar 2009, og det gælder både ledighedsprocenten og antallet af fuldtidspersoner, lyder det fra Danmarks Statistik.

Kigger man på AKU-ledigheden, der måles på baggrund af stikprøver, og som viser, hvor mange der oplyser, at de er uden arbejde og kan tage et, ligger tallet dog på 152.000. Det er en stigning fra 148.000 ved den seneste måling i marts.

Virksomhederne har længe klaget over manglende arbejdskraft, så interesseorganisationen Dansk Erhverv er skuffet over, at antallet af ledige ikke er faldet mere.

- Et manglende match mellem lediges kompetencer og de kompetencer, som virksomhederne efterspørger, forklarer noget af paradokset. Men det er alligevel skørt, at virksomheder brænder inde med ubesatte job, mener arbejdsmarkedschef Peter Halkjær.

Hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mener man modsat, at firmaerne kunne være bedre til at ansætte indvandrere og flygtninge og oprette flere fuldtidsstillinger.

/ritzau/

Facebook
Twitter