Lego fyrer 90 medarbejdere i Billund

Virksomheden samler HR- og finansaktiviteter i udlandet, hvilket koster job i Billund.

Lego vil gøre, hvad de kan, for at hjælpe de berørte medarbejdere med at finde nyt job - forhåbentligt i koncernen, lyder det fra vicepræsident Simon Riis-Hansen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Lego flytter 90 arbejdspladser til udlandet, oplyser TV Syd.

Fyringerne sker, fordi Lego har besluttet, at alle koncernens HR- og finansserviceaktiviteter skal ligge i Kladno i Tjekkiet, Monterrey i Mexico og i Singapore. Derfor bliver 90 stillinger nedlagt i Danmark..

I forvejen har Lego fabrikker i Tjekkiet og Mexico, ligesom der er en på vej i Kina. De 90 arbejdspladser er ude af landet fra begyndelsen af 2017.

Legos kommunikationsdirektør Charlotte Simonsen oplyser til TV Syd, at Lego er blevet så stort, at det ikke længere er hensigtsmæssigt med HR- og finansansatte spredt over 20 steder i hele verden. Lego vil derfor samle kompetencerne.

I overgangsfasen vil Lego iværksætte en række aktiviteter, der skal støtte de berørte medarbejdere.

- Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe de berørte medarbejdere til at finde andre job, forhåbentlig i LEGO Koncernen, og hvis dette ikke er muligt så i andre virksomheder, siger vicepræsident i Lego Simon Riis-Hansen.

Lego har i september meldt ud, at virksomheden vil ansætte flere tusinder på fabrikker i Ungarn og Mexico for at kunne levere det antal klodser, der er efterspørgsel efter.

Der er i dag ansat cirka 800 ved Lego i Billund.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter