Lego går mod strømmen og ansætter folk

Det går godt for Lego-koncernen. Koncernen sælger mere til ungerne - og det luner på bundlinjen.

Huset her tilhører produktet Lego Friends, der har solgt dobbelt så meget som forventet (© Lego)

Det går rigtig, rigtig godt for Lego med hovedsæde ved Billund. Den danske legetøjskoncern går imod strømmen af kriseramte koncerner og har planer om at udvide.

Ansætter 1000 flere - i år

Lego forventer at ansætte cirka 1000 nye medarbejdere i 2012 - heraf mange i Danmark.

Og det går da også rigtigt godt i Lego. Koncernen fik en stigning i resultatet før finansielle poster og skat i årets første seks måneder på 41,7 procent. Overskuddet var på 2,877 milliarder kroner.

Legos direktør Jørgen Vig Knudstorp siger, at resultatet igen overgår forventningerne:

- Det er dog endnu for tidligt at komme med et bud på resultatet for hele året, da de sidste måneder af året er afgørende for os, siger han i en kommentar til regnskabet.

Går imod strømmen

Lego går med regnskabet mod den globale legetøjsstrøm. Mens forbrugerne skruer ned, og det globale legetøjsmarked er faldet med knap fire procent, steg nettoomsætningen for første halvår med 24 procent til 9,1 milliarder kroner.

Det er blandt andet pigerne, der har taget Lego til sig. Koncernen er kommet med et nyt produkt målrettet piger, Lego Friends. Og man har i årets første seks måneder solgt dobbelt så meget af det som forventet.

Gør klar til jul

Derfor øger man nu produktionen for at kunne levere nok til julegaverne til ungerne.

- Lego Friends er et resultat af fire års udviklingsarbejde, og det har været fantastisk at opleve modtagelsen fra forbrugerne. Salget har overrasket os særdeles positivt, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Lego Ninjago fra 2011 er også i år en salgssucces - men det er stadig Lego City og Lego Star Wars, der er de bedst sælgende produkter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk