LO-forbund siger ja til aftale med regionerne: Lønmodtager-siden er flækket i to

LO-forbund har sagt ja til en aftale på regionernes område. FTF og Akademikerne har sagt nej.

LO-forbund har sagt ja til en aftale på regionernes område, bekræfter FOA. FTF og Akademikerne har sagt nej. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Martin Sylvest Andersen/Scanpix)

Lønmodtager-siden på regionernes område er splittet i to.

De forbund, der hører under LO, har ifølge FOA-formand Dennis Kristensen takket ja til en aftale på regionernes område. Samme aftale har FTF og Akademikerne sagt nej til.

Dermed er der opstået to forskellige positioner blandt lønmodtagerne på regionernes område.

Omkring klokken et natten til onsdag kom FTF-formand Bente Sorgenfrey ud og forklarede, at det er forbundene under FTF og Akademikerne, der siger nej.

Det samme forklarede chefforhandler for lønmodtagerne på regionernes side, Grete Christensen.

I en anden position står LO-fagforbundene, der, mens chefforhandler Grete Christensen og Bente Sorgenfrey forlod Forligsinstitutionen, blev og accepterede den aftale, der var fremlagt.

Splittelsen blev mødt af skuffelse fra de forbund, der ikke takkede ja til tilbuddet. Ifølge Akademikerne er det spisepausen, der har splittet parterne.

- Jeg synes, det er drøn-ærgerligt. Jeg så gerne, at vi var enige om, hvad vi gik efter, siger Lars Qvistgaard, der er formand for Akademikerne.

- Vi har hele tiden gået efter en overenskomstsikret ret til spisepause. Der kan jeg konstatere, at det er andre villige til at slå sig til tåls med.

Han kaldte situationen "irriterende". Forhandlingsfællesskabet fortsætter forhandlingerne for en anden aftale, oplyser han.

Chefforhandleren for lønmodtagerne på regionernes område, Grete Christensen, erklærede natten til onsdag sin skuffelse over LO-grupperne.

- Jeg er overrasket. Vi har set mange udtalelser de seneste dage. Fællesskabet har betydet rigtig meget, siger Grete Christensen.

- Jeg synes, at Dennis (Kristensen, formand for FOA, red.) tidligere har været meget klar om, at vi gik ind sammen og gik ud sammen. Han har talt meget ind i fællesskabet. Lige nu og her tyder det på, at det ikke betyder så meget.

I pressemeddelelsen fra FOA er også en solidaritetserklæring til lærerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk