LO ikke skræmt: Ryanair-krav ændrer intet

Det rykker ikke på noget hos fagbevægelsen, at Ryanair nu kræver skriftlig aftale for at bevare base i Billund

Ryanair lukker base i Billund, hvis ikke fagbevægelsen skriver under på at droppe sympatikonflikt i København. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

At Ryanair fredag går ud med et krav om en skriftlig aftale, der skal sikre, at fagbevægelsen dropper sin sympatikonflikt i København, ændrer ikke på noget som helst hos den danske fagbevægelse.

Sådan lyder det fra Lizette Risgaard, næstformand i LO, efter at det irske selskab har advaret om, at det ellers vil lukke sin base i Billund.

Rykker intet for fagbevægelsen

- I den danske fagbevægelse ønsker vi en aftale om en overenskomst, og til det formål er der sendt et konfliktvarsel og sympatikonfliktvarsler, siger hun og fortsætter:

- De sympatihandlinger kan træde i kraft henholdsvis den 18. i København og den 23. i Billund og Aarhus. Selvom Ryanair har sendt et brev af den karakter, er det ikke ændret.

Fredag aften har Ryanair sendt et åbent brev, der er stilet til John Dybart, Serviceforbundets formand.

Det er Serviceforbundet og Flyvebranchens Personale Union, der har varslet blokade mod flyselskabet.

Vil have skriftligt løfte

I brevet til Dybart fremgår det, at selskabet vil have et skriftligt løfte om, at den danske fagbevægelse bremser den varslede sympatikonflikt i Københavns Lufthavn.

Hvis ikke sådan et løfte er skrevet under og sendt af sted til det irske selskab senest onsdag den 15. juli, vil basen i Billund blive lukket ned natten mellem fredag den 17. juli og lørdag den 18.

Men hvis det er sådan, striden mellem de to parter skal ende, vil det ikke have voldsomme konsekvenser for lufthavnen i Billund, forudser Lizette Risgaard.

Job kan forsvinde

- Man har sagt, at der, i forbindelse med at basen lukker, kan være job, der forsvinder, men det kan vi ikke vide noget om endnu.

- Markedet fungerer sådan, at når et selskab lukker eller flytter ud, kommer der nogle andre, og det har jeg en klar forventning om også sker her, siger hun.

Samtidig understreger hun, at det formentlig heller ikke vil have katastrofale følger for Ryanairs ansatte, fordi de vil flytte med stillingerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter