Løhde: Fagforeninger har forsinket forhandlinger

Overenskomstforhandlinger for statsansatte genoptaget i dag.

- Tiden strammer til. Innovationsminister Sophie Løhde peger på de faglige organisationer som årsag til tidspressede overenskomstforhandliner. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Forhandlerne for 180.000 ansatte i staten mødtes i eftermiddag igen med statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde.

Forhandlingerne var planlagt til at være afsluttet 28. februar. Men forhandlingerne om en ny overenskomst for de ansatte i staten startede først for alvor i weekenden.

Forsinkelsen skyldes ifølge Sophie Løhde, at de offentligt ansatte ikke ville forhandle før der var realitetsforhandlinger om lærernes arbejdstid.

- Nu begynder tiden at stramme til. Vi er kommet sent i gang, fordi der fra faglige organisationer side, var et ønske om ikke at begynde forhandlinger på det planlagte tidspunkt, siger hun

Men selvom forhandlingerne altså nu er i gang, så efterlyser Sophie Løhde, at de statsansatte rykker sig noget mere under forhandlingerne.

- Vi har rykket os på en række punkter. Og det håber jeg også, at man gør sig klar til på den anden side af bordet, siger ministeren.

De statsansattes topforhandler Flemming Vinther fra Centralorganisationernes Fælles-udvalg, CFU, vil ikke svare på om lønmodtagerne har rykket sig eller ej.

- Forhandlingerne bliver sikkert lange og der er måske et kantet ord eller to, siger han.

Selvom der nu kun er ni dage til deadline den 28. februar, så skal man ikke regne med en aftale i dag.

- Jeg har nok svært ved at se for mig, at vi bliver færdige i dag. Men det er min forhåbning, at vi nu får taget hul på de sværeste punkter, siger Sophie Løhde.