Løkken Sparekasse indgår aftale med staten

Løkken Sparekasse fandt ikke fusionspartner, men overholder nu lovens krav til solvens. Sparekassen har indgået rammeaftale med Finansiel Stabilitet.

En række kunder føler sig ført bag lyset af Løkken Sparekasse og risikerer at miste flere 100.000 kroner. (Arkivfoto) (© Scanpix)

Løkken Sparekasse fandt ikke fusionspartner men overholder nu lovens krav til solvens. Sparekassen har indgået rammeaftale med Finansiel Stabilitet.

Alle indlån og andre simple fordringer i Løkken Sparekasse er dækket af den statslige garantiordning, mens sparekassens garantikapital må anses for tabt, oplyser sparekassen.

Meget tyder derfor på, at Løkken Sparekasse fortsætter i et nyt selskab, men den gamle sparekasses garanter har tabt alle deres penge.

- Vi har arbejdet hårdt på at finde en løsning, som betød, at garanternes penge ikke blev tabt, men det er desværre ikke lykkedes. Jeg er ked af, at vi ikke har kunnet finde en fusionspartner, og derfor har vi ikke anden mulighed end at komme ind under Finansiel Stabilitet. Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en meget beklagelig og kedelig afslutning på Løkken Sparekasses lange historie, siger Poul Sørensen, bestyrelsesformand i Løkken Sparekasse.

Vil forsøge at sikre kunder

Sparekassen har ledt efter en fusionspartner, men det er ikke lykkedes. Og da sparekassen ikke længere overholder kravet til solvens, er der indgået en rammeaftale med Finansiel Stabilitet.

- I Finansiel Stabilitet håber vi at finde en løsning, som kan sikre, at kunderne i Løkken Sparekasse også fremover kan få en god betjening. Til gengæld må vi se i øjnene, at garanterne sandsynligvis har tabt deres penge. I Finansiel Stabilitet vil vi nu foretage en nærmere vurdering af det tilbud, som vi allerede har modtaget. Samtidig håber vi på at opnå yderligere tilbud fra andre interesserede, siger Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet.

Er du kunde i Løkken Sparekasse og har du følt dig presset til at blive garant? Fortæl om dine erfaringer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter