Lort i kælderen giver ikke erstatning

Det var en styg lugt, der bredte sig i familien Egmoses hus sidste år. En ledning var stoppet, og husets kælder blev oversvømmet af kloakvand og afføring.

Det var en forstoppet kloakledning, der ledte kloakvand og afføring op i familien Egmoses kælder (arkivfoto).

En forstoppet ledning ved et hus i Slangerup, førte sidste år til, at hele husets kælder blev oversvømmet af kloakvand og afføring.

Alligevel er der ingen hjælp at hente fra Frederikssund Kommune, der ejer den forstoppede ledning.

Et hændeligt uheld

- Jeg kom ned i kælderen og tænkte 'hvad er det for en stank'. I bryggerset kunne jeg se, at der kom brunt vand op af vores afløb og at det løb ind under døren. Jeg prøvede selv at udbedre skaden, men vandet steg og steg og jeg måtte ringe til et kloakfirma, der opdagede, at problemet lå i den kommunale ledning, forklarer Daniel Egmose.

Ifølge kommunen er der ikke begået nogle fejl, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det var et hændeligt uheld og derfor må familien selv betale for den oprydning og de skader, der har været i huset.

- Vi udbedrer skaden - det vil sige, at vi sørger for at ledningen ikke er stoppet mere, og at det ikke sker igen. Men det er ikke vores skyld, hvis der trænger vand op i kælderen, siger administrationschef hos Frederikssund Forsyning, Jørgen Skaarup, til avisen.

Egmose: Kommunen må betale

Den udmelding er familien Egmose dog ikke tilfreds med.

- Hvis jeg kommer til at køre ind i borgmesterens bil, er jeg ansvarlig for det - selv om det var et hændeligt uheld. Den kommunale kloak er nu stoppet og løbet ind i vores kælder ved et hændeligt uheld og så må det være den, der ejer kloakken, der har ansvaret for at udbedre skaderne, siger Daniel Egmose.

En tur i retten

Daniel Egmose håber nu, at kommunen vil skifte mening. Hvis ikke, vil familien gå til retten.

- Vi kører den videre til vi får ret. Vi skal ikke kanøfles af kommunen, siger Daniel Egmose.

Hos kommunen ærgrer man sig over sagen.

- Jeg kan selvfølgelig sagtens forstå deres frustration, og det er ikke noget, man ville ønske for sin værste fjende. Det er en rigtig ærgerlig sag og det er selvfølgelig noget, vi skal lære af, siger Morten Skovgaard, der er formand for Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget i Frederikssunds kommune til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen overvejer nu at afholde informationsmøder, hvor man opfordrer borgerne til at få tjekket deres afløb.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter