Lukker efter 137 år: Det sker der med din lokale Irma

Se her, om du får et nyt supermarked eller om dit lokale supermarked lukker helt.

Restriktionerne er ophævet i Danmark . Kunder går i Irma i Bagsværd uden mundbind, tirsdag den 1 februar 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2022) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

137 års supermarkedshistorie er snart endegyldigt slut.

Supermarkedsgiganten Coop har i dag meldt ud, at Irma lukker som dagligvarebutik, og snart kan man derfor udelukkende købe Irma-varer i andre butikker i Coop-koncernen.

Lukningen af Irma er en del af en større kabale i koncernen, der ser ind i et underskud på et trecifret millionbeløb i 2022. Det er det største i koncernens historie.

Derfor har man besluttet at lægge Kvickly, SuperBrugsen og Irma sammen til et nyt supermarked med navnet Coop.

Sammenlægningen af de to førstnævnte blev meldt ud i september sidste år, men det er først i dag, at Irma kommer med i kabalen.

- Det er en beslutning, der smerter os dybt. For vi har enorm respekt for den stærke kultur i Irma, den enestående medarbejder-indsats og de mange kunders loyalitet og varme følelser for kæden.

- Men vi må desværre konstatere, at markedsgrundlaget ikke længere er til stede for Irma som selvstændig kæde, siger administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen i en pressemeddelelse.

I dag er der 65 Irma-butikker. Fra 1. april og året ud får de enten nyt navn eller bliver endegyldigt lukket.

De ni største bliver til den nye butik 'Coop'. 28 bliver til 365discount og de 11 mindste til Brugsen. Det betyder, at de resterende 17 lukker.

Herunder kan du se, hvad der skal ske med din lokale Irma.