Lundbeck falder på børsen efter amerikansk afvisning

Medicinalselskabet Lundbeck får en kold dukkert på børsen efter overraskende amerikansk afvisning.

(Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det er en skidt tirsdag for medicinalselskabet Lundbeck. De amerikanske myndigheder har sagt nej til et vigtigt salgsargument for et af Lundbecks håb for fremtiden, Brintellix.

Konsekvensen kommer hurtigt på aktiemarkedet, hvor Lundbecks aktier falder med 10,4 procent fra start til 221,3 kroner per aktie.

Faldet kommer efter, at de amerikanske myndigheder overraskende har sagt nej til, at Lundbecks Brintellix hjælper patienters såkaldte kognition, evnen til at fungere.

- Det er en spand koldt vand i hovedet på Lundbeck, det er der ingen tvivl om.

- Jeg skal hjem nu og skære i mine forventninger til, hvor meget Lundbeck i bedste fald kan tjene på Brintellix og også på, hvor hurtigt salget vil vokse, sagde analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen tidligere tirsdag.

Et middel som Brintellix, der er på patent, er langt dyrere end kopimedicin. Derfor skal de gerne kunne nye ting og på den måde bevise deres værdi.

Med Brintellix har en af de helt store pointer været, at stoffet forbedrer kognitionen i patienter med depression. Kognition er evnen til blandt andet at løse simple opgaver. Men den effekt har de amerikanske sundhedsmyndigheder altså ikke godkendt.

/ritzau/