Luxembourg-finte kan redde OW Bunker-ejer for milliardregning

Advokater er usikre på, om man kan kræve erstatning fra udenlandsk kapitalfond.

Flere advokater tvivler på, om det er muligt at rejse et erstatningskrav mod kapitalfonden Altor for dens ansvar for OW Bunkers børsprospekt. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

De har kontor i København, hovedkvarter i Stockholm og ejer adskillige virksomheder i Danmark.

Alligevel tvivler flere advokater på, om det er muligt at rejse et erstatningskrav mod kapitalfonden Altor for dens ansvar for OW Bunkers børsprospekt.

Et helle fra erstatningskrav

Før børsnoteringen af OW Bunker i marts 2014 hed den formelle ejer af 97,5 procent af aktierne i selskabet OW Lux. Dette selskab var registreret i Luxembourg og var ejet 100 procent af Altor Fund II GP Limited, som var registreret på Jersey.

Her var det placeret af det svenske moderselskab, og det er den ejerstruktur, der har fået advokaterne Franz Sigersted-Rasmussen og Sven Hougaard til at tvivle på, om man kan hente nogle erstatningspenge fra Altor.

OW Bunkers børsprospekt

Advokaterne vurderer i et responsum til en gruppe på 3500 mindre aktionærer, at blandt andet Altor har ansvaret for væsentlige fejl og mangler i OW Bunkers børsprospekt.

Men advokaterne tør ikke uden videre anbefale, at man bruger det som afsæt for en erstatningssag mod Altor.

- Vi har fået at vide, at det kræver en nærmere undersøgelse af, om det er muligt at foretage et såkaldt ansvarsgennembrud, siger formanden for OW Bunker Investor, Morten Schwartz Nielsen.

- Det kan være, at vi ender med et tomt selskab i den sidste ende, men vi er nødt til at få det afklaret for at få tilliden til aktiemarkedet tilbage, så det vil ikke holde os fra at føre sagen mod Altor. Det giver ingen mening, at man sælger et selskab, der præsenterer sig som bundsolidt og viser sig at være en højrisiko investeringsvirksomhed, siger han.

Informationschef i Altor, Tor Krusell, oplyser, at Altor ikke vil kommentere sagen, når man endnu ikke har modtaget nogen stævning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk