Lyngby-ejer skyder tilbage mod vred investor

Ejeren af Lyngby Boldklub Torben Jensen går i rette med den investor, som har politianmeldt ham.

(Foto: ERik Refner © Scanpix)

Efter at være blevet meldt til politiet svarer ejeren af Lyngby Boldklub, Torben Jensen, igen og fortæller, at investoren har tilbageholdt vigtig viden om den sag, som politianmeldelsen går på.

Søndag aften fortalte den private investor Hans Henrik Kleinert i 21Søndag på DR1, at han var vred over at have tabt 100.000 kroner, som han havde investeret i Torben Jensens firma, Hellerup Finans.

Ifølge investoren var det aftalt, at hans penge skulle videreinvesteres i solcelleprojekter, men i stedet havnede pengene i Lyngby Boldklub, som Hellerup Finans også ejer. Investoren udtalte, at han følte sig ”bedraget” af Torben Jensen og derfor har meldt ham til politiet.

- Jeg føler mig bedraget. Jeg gik ind i firmaet Hellerup Finans, der havde udsigt til at skulle blive børsnoteret, og som var under tilsyn, og som havde investeret i solceller. Men så ender det med, at mine penge havner i en fodboldklub, og hvis der er noget, som ligger mig fjernt, så er det at investere i en fodboldklub, lød det fra investoren.

Men ifølge Torben Jensen burde investoren have læst udbudsmaterialet mere grundigt, inden han investerede sine penge i Hellerup Finans. For det har aldrig været en hemmelighed, at pengene kunne ryge over i fodboldklubben, lyder det fra Torben Jensen.

- Hans Henrik Kleinert har tegnet aktier i september 2015, og der står overalt på siderne 23, 24, 25 og 26 i udbudsmaterialet, at Hellerup Finans ejer Lyngby Boldklub, hvilket i øvrigt var fremme i pressen i december 2014, hvor vi overtog klubben, oplyser Torben Jensen, stifter af Hellerup Finans og ejer af Lyngby Boldklub.

Torben Jensen forstår dog godt, at investoren er utilfreds med, at de 100.000 kroner med stor sandsynlighed er tabt.

- Jeg har som udtalt stor forståelse for, at tab på en investering udløser frustration, og at det skal være sådan. Det er dog vigtigt at oplyse, at Hans Henrik Kleinert agerer og udtaler sig mod bedre vidende, idet det udbudsmateriale, som Hans Henrik Kleinert har tegnet aktier ud fra, er fra sommeren 2015, og den konkrete tegning er sket i september 2015, hedder det i en skriftlig udtalelse fra Torben Jensen.

Stifteren af Hellerup Finans overvejer nu, om han skal politianmelde Hans Henrik Kleinert for at have indgivet en politianmeldelse på et falskt grundlag.

- Vi kan (…) konstatere, at Hans Henrik Kleinert agerer og udtaler sig mod bedre vidende og har bedt vores advokat undersøge, hvorvidt Straffelovens kapital 12 §165 kan anvendes i dette tilfælde, skriver Torben Jensen til DR Nyheder.

Ifølge straffelovens § 165 kan den, ”der til offentlig myndighed anmelder en strafbar handling, der ikke er begået, såvel som den, der til sådan myndighed indgiver falske klagemål, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder”.

Torben Jensen er stifter af Hellerup Finans og ejer af Lyngby Boldklub. Lyngby Boldklub er i disse dage truet af konkurs, fordi klubben ikke har kunnet betale sine regninger. Dele af Hellerup Finans-koncernen er under rekonstruktion og risikerer ligesom klubben at blive lukket. Ifølge Torben Jensen arbejdes der ihærdigt i disse dage på at finde nye investorer for at kunne redde fodboldklubben.

Redaktionen arbejder på at få en kommentar fra Hans Henrik Kleinert til udtalelserne fra Torben Jensen.

Facebook
Twitter