Mærsk åbner for fonds-milliarder

Danmarks rigeste fond åbner nu for pengekassen. A.P. Møllers Almenfond, som har en formue på over 90 milliarder, lægger op til flere og større donationer i de kommende år.

A.P. Møllers Almenfond ejer 40,7 procent af aktierne i A.P Møller Mærsk. Det var fonden, der betalte, da Mærsk McKinneys Møller forærede et operahus til København. (Foto: DR © DR)

Danmarks rigeste fond åbner nu for pengekassen.

A.P. Møllers Almenfond, som har en formue på over 90 milliarder, lægger op til flere og større donationer i de kommende år. Det skriver Berlingske Business.

De stadigt stigende

indtægter
fra A.P. Møller Mærsk har skabt en kapitalophobning i "A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formaal", i daglig tale blot kaldet "Almenfonden".

Over 90 milliarder kroner

Fonden ejer 40,7 procent af aktierne i A.P. Møller - Mærsk, og denne post har i dag en værdi på over 90 milliarder kroner.

Det var fonden, som betalte de 2,6 milliarder kroner, som Mærsk Mc-Kinney Møllers gave til København,

operahuset
, kostede.

- Nu var Operaen et særtilfælde, men fonden har i de senere år uddelt store beløb til andre projekter, og det forekommer sandsynligt, at denne udvikling vil fortsætte, siger Almenfondens administrerende direktør, Ove Hornby.

Facebook
Twitter