Mærsk-familien køber rederi af Mærsk

Tankskibsrederiet Maersk Tankers er blevet solgt for mere end 7 milliarder kroner

Virksomheden A.P. Møller-Mærsk har frasolgt sit tankskibsrederi til Mærsk-familiens holdingselskab. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Tankskibsrederiet Maersk Tankers, der er et af verdens største inden for transport af olie og gas, er blevet solgt for over 1,17 milliarder dollars - mere end syv milliarder kroner.

Det oplyser A.P Møller - Mærsk i en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen.

Køberen af tankskibsrederiet er ingen ringere end Mærsk-familien selv. Det er nemlig investeringsselskabet APMH Invest, der ejes af A.P Møller Holding, Mærsk-familiens holdingsselskab, der har måtte betale de næsten syv milliarder kroner for at købe selskabet.

A.P. Møller Holding ejer 41,5 procent af aktierne og 51,2 procent af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk og 100 procent af APMH Invest, skriver Ritzau.

Det er Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Robert Uggla, der er administrerende direktør i holdingselskabet, mens Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er datter til Mærsk Mc-Kinney Møller, er bestyrelsesformand.

- Med dette køb sigter A.P. Møller Holding mod at forblive en engageret ejer og bidragsyder til Maersk Tankers fremtidige udvikling, siger Robert Uggla i en pressemeddelelse.

Et vigtigt skridt i Mærsks strategi

I en pressemeddelelse skriver administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou:

I beslutningen om fremtidens ejerskab af Maersk Tankers, har vi taget endnu et vigtigt skridt i vores strategi om at frigøre ressourcer og fokusere den fremtidige vækst i A.P. Møller-Maersk på containerskibsfart, havne og logistik.

Søren Skou har tidligere selv været administrerende direktør i Maersk Tankers i mere end 10 år.

Maersk Tankers oplyser i fondsbørsmeddelelsen, at rederiet fortsat vil hedde "Maersk Tankers" og vil fortsætte med at bruge A.P. Møller-Mærsks syvtakkede stjernelogo.

Købspris kan blive højere

Maersk Tankers oplyser i fondsbørsmeddelelsen at handlen forventes gennemført i begyndelsen af oktober.

Købsprisen kan blive justeret, hvis tankskibsmarkederne forbedres, eller hvis APMH Invest sælger skibe videre for en højere sum, end skibene er blevet købt til.

Fortjenesten af salget vil A.P. Møller-Mærsk bruge på at nedbringe gæld. Selskabet oplyser, at salget ikke har nogen betydning for A.P. Møller Mærsks forventninger til 2017.

Samtidig planlægges der at lave et separat ejerskabskonsortium for Maersk Tankers' flåde sammen med den japanske handelsgigant Mitusi & Co.

Facebook
Twitter