Mærsk genvinder markedets tillid

Efter et hårdt år har Mærsk alligevel genvundet tilliden hos investorer og analytikere.

Olieafdelingen Mærsk Oil & Gas har været koncernens guldæg de seneste år. (© A.P Møller Mærsk)

Investorerne genvinder efterhånden tilliden til A.P. Møller-Mærsk efter fredagens halvårsregnskab, som indeholdt positive signaler om fremtiden trods rederi- og oliekoncernens dystre prognose om et kæmpetab i 2009 på omkring 6 mia. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.

Efter offentliggørelsen af regnskabet er Mærsk B-aktien de seneste to dage steget 13,3 pct., og dermed er selskabets aktionærer blevet 18 mia. kr. rigere.

I går hoppede B-aktien 5,4 pct., blandt andet efter at Handelsbanken opjusterede sin anbefaling på aktien fra reducer til køb.

Trygge ved Mærsk

Karsten Sloth, analytiker i Jyske Bank, vurderer, at Mærsk-aktionærerne har vænnet sig til tanken om et dårligt resultat i år og nu vender deres fokus mod 2010.

- Flere investorer er blevet trygge og kan nu se de langsigtede perspektiver i selskabet. Det giver mere appetit på aktien, siger han.

Karsten Sloth peger i en analyse på, at fragtvolumen i containerforretningen, Maersk Line, er begyndt at komme sig, og at olieprisen har fundet et mere attraktivt leje for Mærsk Olie og Gas.

- Bunden er ramt, og det går fremad. Flere forretningsområder klarer sig godt, men det vil vare nogen tid, før det for alvor kan ses på bundlinjen, siger Jyske Banks analytiker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk