Maersk Oil fravalgt som partner i Qatar

Maersk Oil har mistet en stor oliekontrakt i Qatar, oplyser selskabet.

Maersk Oil oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at en kontrakt i Qatar, der udløber næste år, ikke bliver fornyet. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Maersk Oil er blevet fravalgt som partner på oliefeltet Al Shaheen i Qatar. Maersk Oil er i dag operatør på feltet, men kontrakten udløber næste år.

Det er en kontrakt, som Maersk Oil ellers har haft i 24 år, men Qatar Petroleum, der ejer feltet, har valgt et andet selskab som partner, når kontrakten med Maersk Oil udløber næste år.

Maersk Oil har været med til at udvikle Al Shaheen til Qatars største offshore-oliefelt, som i dag står for 40 procent af Qatars olieproduktion.

Maersk Oils direktør, Jakob Thomasen, understreger, at tabet af kontrakten ikke sætter selskabet i stå.

- Maersk Oil vokser som følge af forbedret drift og med store projekter som Culzean i Storbritannien og Johan Sverdrup i Norge, oplyser han.

Det er planen, at en del af de Maersk Oil-ansatte i Qatar skal flyttes til andre af de lande, koncernen arbejder i. Størstedelen af de tilbageværende ansatte ventes at blive tilbudt arbejde af den nye operatør.

A.P. Møller-Mærsk fastholder sine finansielle forventninger til 2016, og der vil ikke opstå behov for nedskrivninger, oplyser selskabet.

/ritzau/

Facebook
Twitter