Mærsk Olie og Gas klar til at vaccinere

Mærsk Olie og Gas har sammen med de øvrige danske operatører i Nordsøen behov for at vaccinere 40-50 sundhedsmedarbejdere.

(© A.P Møller Mærsk)

Mærsk Olie og Gas har som nogle af de første meldt sig på banen med behov for at vaccinere sit nøglepersonale.

Sygeplejersker skal vaccineres

De de danske operatører i Nordsøen, herunder DONG vurderer at det kan være fornuftigt at vaccinere 40-50 sundhedsmedarbejdere primært sygeplejersker, der arbejder på olieboreplatformene.

Det oplyser Hans Henrik Kristensen, Operation Production Manager i den danske del af Nordsøen.

Af dem arbejde de fleste, nemlig 30 sundhedsmedarbejdere off shore for Maersk Olie og Gas, hvor sammenslutningen af danske operatører har til huse.

Ingen vaccine til oliearbejdere

Til gengæld har operatørerne taget sine forholdsregler, når det gælder ansatte i produktionen. Og da der er mellem 2,5-3 medarbejdere, der kan afløse på nøgleposter i olieproduktionen er der ikke behov for at vaccinere her.

A. P. Møller iværsat beredskabsplaner

A. P. Møller-Mærsk har allerede været i gang med beredskabsplaner verden rundt.

- Siden fremkomsten A har vi iværksat forskellige tiltag for at sikre, at vi er forberedte på større udbrud. F.eks. er vores forretningsenheder og kontorer rundt omkring i verden i gang med at udarbejde beredskabsplaner, oplyser Flemming Dahl Jensen, der er kontorchef i Sundhed, Sikkerhed og Miljøafdelingen i A.P. Møller - Mærsk Gruppen.

- Vi har etableret intranetsider, hvor vores medarbejdere blandt andet kan finde oplysninger om influenzaen, råd om hvad man kan gøre for at nedsætte smitterisikoen, og råd om hvad man skal gøre, hvis man bliver syg, siger Flemming Dahl Jensen videre.

Om en måned tager myndighederne stilling til hvem der skal vaccineres mod influenza H1N1.