Mærsk sælger aktier i Dansk Supermarked for milliarder

A.P. Møller - Mærsk sælger aktier i Dansk Supermarked og F. Salling til Salling-selskaberne F. Salling Invest og F. Salling Holding.

Salget ventes at give et kontant provenu på omkring 17 milliarder kroner, og den regnskabsmæssige avance for A.P. Møller - Mærsk ventes at være på omkring 14 milliarder kroner.

A.P. Møller - Mærsk er i gang med sælge ud af aktierne i Dansk Supermarked.Salget ventes at indbringe Mærsk 17 milliarder kroner.Selskabet meddeler tirsdag morgen, at man har indgået en aftale med F. Salling Invest og F. Salling Holding, der køber 48,68 pct. af aktierne i Dansk Supermarked og 18,72 pct. af aktierne i F. Salling.Salget ventes at give et kontant provenu på omkring 17 milliarder kroner, og den regnskabsmæssige avance for A.P. Møller - Mærsk ventes at være på omkring 14 milliarder kroner, skriver Ritzau.

Et godt tidspunkt- Det er et godt tidspunkt for A.P. Møller - Mærsk at overdrage ejerskabet til Salling Selskaberne. Dansk Supermarked har gennem de seneste to år gennemført en revitalisering og har en stærk fremadrettet plan. Det går godt, og virksomheden er på vej frem i såvel Danmark som internationalt, siger Nils Smedegaard Andersen, der er koncerndirektør i A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse.Ifølge meddelelsen har Salling-selskaberne efter fem år en køberet på de resterende 19 procent i hver af selskaberne, som Mærsk fortsat ejer.Der har i et stykke tid været forlydender om et salg af Mærsks ejerandele. Men det blev efterfølgende afvist af Nils Smedegaard Andersen - selv om det også var ham, der var kilde på en historie om, at Dansk Supermarked var til salg, hvis man kunne finde den rette køber. Historien blev bragt i Berlingske - og nu viser det sig, at der alligevel var noget om sagen.

Ingen spekulation om ejerskabetJens Bjerg Sørensen er bestyrelsesmedlem i Salling Selskaberne, og han har forestået forhandlingerne på vegne af dem. - Vores ambition for Dansk Supermarked er fortsat vækst til glæde for kunder, medarbejdere og ejere. Aftalen afslutter enhver spekulation om ejerskabet, og vi kan nu fokusere fuldt ud på forretningen og vores ambition om at skabe en dansk detailvirksomhed i verdensklasse, siger Jens Bjerg Sørensen.

Facebook
Twitter