Maersk Sealand vil købe hollandsk rederi

A.P. Møller Mærsks containerrederi Maersk Sealand planlægger at afgive et købstilbud på aktierne i det hollandske containerrederi Royal P&O Nedlloyd.

A.P. Møller - Maersk bekræftede tirsdag formiddag i enmeddelelse til Fondsbørsen, at rederikoncernen er i drøftelser medhollandske Royal P&O Nedlloyd om et købstilbud på aktierne idet hollandske rederi.

- Det er ikke sikkert, at disse drøftelser fører til, at etkøbstilbud bliver fremsat, pointeres det i meddelelsen.

Aktiekursen stigerB-aktien i A.P. Møller - Mærsk steg med op til 2300 kroner eller4,4 procent til kurs 54400 efter det blev bekræftet, at koncernener i forhandlinger med det hollandske rederi Royal P&O Nedlloydom, at containerrederiet Maersk Sealand skal opkøbe det.

Lidt over kl. 11.00 blev aktien handlet til kurs 53700, og deter 1600 kroner højere (3 procent) end slutnoteringen mandag.

Aktierne i Royal P&O Nedlloyd havde før suspensionen medhandlen af aktierne på fondsbørsen i Holland en markedsværdi på 1,8milliarder euro (13,5 milliarder kroner). Da var aktien steget 7,6procent til kurs 44,70.

Verdens suværent største containerrederi

Tema om A.P. Møller - MærskA.P.Møller - Mærsk er Danmarks største virksomhed og gennemsyret afbegrebet 'rettidig omhu'. A.P. Møller - Mærsk

Det er shippingavisen Lloyd's List, der skriver omforhandlingerne mellem de to rederier. Ifølge avisen vil de torederier finde en afklaring i løbet af de næste to uger.

Et opkøb vil skabe et containerrederi, der målt på kapacitet vilvære mere end dobbelt så stort som den nærmeste rival MediterraneanShipping Co.

Maersk Sealand er verdens største containerrederi med over 300fartøjer og en samlet kapacitet på 750.000 20 fods containere(TEU). P&O Nedlloyd har 156 fartøjer og en kapacitet på 428.000TEU.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk