Mærsk slipper for højere skat af Nordsøolie

Ifølge DR Nyheders oplysninger munder regeringens nordsøeftersyn ikke ud i øgede skatter for Mærsks olieudvinding i Nordsøen.

Mærsks hovedsæde i København. (Foto: © Brian Bergman, Scanpix)

Regeringens stort anlagte eftersyn på Nordsøaftalen munder ikke ud i øget skat på selskaberne i DUC, Shell, Chevron og A. P. Møller - Mærsk.

Det bekræfter A. P. Møller - Mærsk overfor DR Nyheder.

- Det er vigtigt for os, at også denne regering nu har bekræftet, at aftalen mellem A.P. Møller - Mærsk og staten er afbalanceret og holdbar, skriver Jakob Bo Thomasen i en mail til DR Nyheder.

Som led i lanceringen af den såkaldte konkurrencepakke har regeringen ifølge DR Nyheders oplysninger indgået en aftale med Mærsk og resten af DUC, hvor olieselskaberne på den ene side afsiger sig deres ret til at få del i den generelle selskabsskattelettelse, som regeringen nu indfører, og som indebærer, at selskabsskatten sænkes fra 25 procent til 22 procent.

Til gengæld har regeringen garanteret Mærsk, Shell og Chevron, at skatten ikke vil blive strammet på selskaberne, der dermed ikke længere behøver frygte for konsekvenserne af regeringens serviceeftersyn af Nordsøaftalen.