Tema Hackerangreb

Mærsk-systemer fungerer næsten normalt

It-systemerne hos A.P. Møller - Mærsk er næsten tilbage på fuld kraft, siger kommunikationschef.

Mærsk har ikke på det seneste haft de store problemer på grund af hackerangrebet i slutningen af juni. (Foto: Phil noble © Scanpix)

A.P. Møller - Mærsks it-systemer er ved at være tilbage ved normale tilstande efter et stort cyberangreb i slutningen af juni.

- Vi tjekker stadig de forskellige processer, men vi er i stand til at tage imod ordrer, flytte vores kunders last og flere andre ting, siger Marko Mihajic, kommunikationschef i A.P. Møller - Mærsks europæiske afdeling.

Han tør dog ikke spå om, hvornår koncernens it-systemer er tilbage på fuld kraft.

De forskellige processer i it-systemerne bliver fortsat tjekket igennem for at sikre, at alt fungerer, som det skal.

- Vi har ikke haft de store problemer på det seneste, men jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vi er på 100 procent endnu, siger Marko Mihajic.

26. juni meddelte A.P. Møller - Mærsk første gang, at man var ramt af virusangrebet. I dagene efter kom det frem, at angrebet havde ramt koncernen hårdt.

Mærsks containerhavne verden over stod stille, og mange steder kunne man end ikke ringe op. Samtidig var rederiet Maersk Line, der er verdens største containerrederi, ramt.

Mens skibene kunne sejle og navigere var it-systemer ramt i en grad, hvor kunder ikke kunne få at vide, hvor deres fragt var.

/ritzau/