Magasin du Nord og Illum får ny ejer

Landic Property har solgt ejendommene, der rummer stormagasinerne Illum og Magasin. Køber er den islandske bank Straumur og en international investor.

Illum og Magasin har fået ny ejer.

Det konkursramte ejendomsselskab Landic Property har solgt de ejendomme, der rummer stormagasinerne Illum og Magasin.

Køberen er selskabet Solstra Holding, som den islandske investeringsbank Straumur og den internationale investor Alshair Fiyaz står bag.

Det nye selskab har underskrevet en aftale, hvor de køber Magasin og Illums aktiviteter samt Magasins ejendomme i Lyngby, Århus, Odense samt Illums ejendom på Strøget i København.

Aftalen omfatter ikke Magasins bygning på Kongens Nytorv i det centrale København.

- Det glæder mig, at vi har været i stand til at lukke handlen. Ejendommen har nu fået en ny platform, der integrerer ejendomsporteføljen og detailforretninger. Dette salg er et vigtigt skridt i Landic Propertys restrukturering, fordi det fremtidige fokus skal være i Island, udtaler Vider Thorkelsson, administrerende direktør for Landic Property.

Ifølge de nye ejere vil overtagelsen af ejendommene forøge fleksibiliteten i Magasin og Illum, så de bedre kan udnytte pladsen i stormagasinerne. I Magasin er der glæde over salget.

- Den nye investor køber sig ind i den strategi, der er udviklet af den nuværende ledelse. Det nye ejerskab giver os en god platform, både finansielt og strategisk, så vi kan fortsætte med at videreudvikle en sund detailvirksomhed og bevare positionen som det førende stormagasin i Skandinavien, siger Jon Björnsson, CEO i Magasin du Nord A/S Th. Wessel & Vett.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk