Magtmisbrug i SKAT: Seks skattechefer risikerer fyring

Anklager om magtmisbrug har ført til, at seks chefer i SKAT skal forklare deres handlinger.

Nogle af de seks chefer, der risikerer fyring, har været involveret i håndteringen af Jesper Kasi Petersens skattesag. (Foto: Nils Meilvang /Scanpix)

Seks direktører og underdirektører i SKAT risikerer at miste deres job efter den massive kritik af SKAT for magtmisbrug.

De seks chefer er alle blevet bedt om at aflevere en redegørelse for deres handlinger til Kammeradvokaten, der netop nu er i færd med at vurdere, om der er basis for at rejse tjenestemandssager mod de pågældende.

Ifølge skatteadvokat Torben Bagge fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen er der tale om et usædvanligt skridt.

- Jeg kan ikke umiddelbart huske en situation, hvor SKAT har bedt seks af sine chefer vurdere, om de selv ellers deres medarbejdere har begået tjenestemæssige forseelser, siger han.

Nødvendigt skridt

Torben Bagge mener dog, at det juridiske skridt er helt på sin plads.

- Det er både et naturligt og nødvendigt skridt i betragtning af den alvorlige kritik, som blev rejst af SKATs retssikkerhedschef, siger han.

Samme vurdering lyder fra de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Alle de sager, der har været, viser, at der har været en rådden kultur i SKAT, hvor man har trampet rundt på folks rettigheder, siger han.

Chefer ansvarlige for Kasi-sag

Flere medier har de seneste måneder afdækket forskellige tilfælde af embedsmisbrug, hvor ansatte i SKAT tilsyneladende har handlet i strid med loven.

Det fik i april skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at kræve en redegørelse for hensynet til borgernes retssikkerhed i SKAT.

Den redegørelse kom i juni og fører nu altså til, at seks chefer i SKAT skal redegøre for sagsbehandlingen i en række sager.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er der blandt andet tale om de chefer, der har været ansvarlig for håndteringen af sagen mod erhvervsmanden Jesper Kasi Nielsen og den tidligere kommunalt ansatte Susanne Damsgaard.

Anklage om brud på tavshedspligt

I Susanne Damsgaards tilfælde er der tale om en sag, hvor SKAT er under anklage for at have brudt sin tavshedspligt ved at henvende sig til Susanne Damsgaards tidligere arbejdsgiver, Ishøj Kommune, og oplyse om sigtelserne mod hende.

Henvendelsen førte til, at hun blev fyret. De alvorlige anklager mod Susanne Damsgaard er i dag frafaldet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra SKAT.

FacebookTwitter