Mange sjove jobforslag fra Jobnet

Chaufføren med stort kørekort fik foreslået et job, hvor han skulle tale kinesisk, mens en lærer fik et jobforslag som kvalitetsinstruktør- indenfor Rumfart. De vender tommelfingeren nedad til Jobnet.

Brugerne er ikke særlige tilfredse med de jobforslag, som de får ud af Jobnet. Det viser flere henvendelser, som DR har modtaget.

De ledige er ikke ubetinget begejstret for Jobnet, som ellers skulle hjælpe dem med at finde et arbejde.

På hjemmesiden Jobnet kan arbejdsløse skrive om deres kvalifikationer, og derefter få 10 bud på job, der vil være oplagt for dem at søge.

Men nogle gange er der altså tale om jobtilbud, som er helt hen i skoven, mener flere af brugerne.

Tåbelige jobforslag

Det gælder eksempelvis 56-årige Mette Sommer. Hun er fritidsunderviser med lærereksamen og har derudover arbejdet som healer og rejseleder.

- Jeg har skrevet rimeligt udførligt, hvad jeg har lavet. Har alternative uddannelser og har boet i udlandet i mange år, og det har jeg skrevet udførligt om i mit cv, og det fører så til, at Jobnet foreslår mig at søge et job som kvalitetsinstruktør - indenfor Rumfart, fortæller Mette Sommer og fortsætter med at remse op af de seneste jobforslag, som hun har fået tilsendt fra Jobnet.

- Så bliver jeg foreslået at søge job som udviklingskonsulent til HR-funktion, og det har jeg altså ingen forudsætninger for at søge. Så er der et barselsvikariat for en pædagogmedhjælper og to gange gadehverver for Greenpeace, og det er heller lige mig, og et job som deltidskonsulent i Forbrugerrådet, og hvad skal en lærer lige lave der, spørger Mette Sommer.

Ikke stor glæde af systemet

Hun har fået en lind strøm af jobforslag fra Jobnet, og meget få af dem har været brugbare.

- Når man gør det hele op, så har jeg ikke haft den store glæde af systemet, siger Mette Sommer og fortæller, at hun kan se, at hendes cv er blevet læst 25 gange inden for det seneste halve år. 15 gange af arbejdsgivere og 10 gange af sagsbehandlere, men ingen af henvendelserne har givet arbejde.

- Jeg har sat kryds i en rubrik, hvor der står, at hvis der er nogle arbejdsgivere der vil henvende sig, så send mig en mail, og jeg har aldrig fået en mail fra arbejdsgiverne, siger Mette Sommer.

Og hun er ikke den eneste, viser flere henvendelser til DR. Tværtimod sidder vi med flere mails fra brugere, der er tilmeldt Jobnet, men som aldrig har fået henvendelser på deres cv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk