Marie blev ansat i januar. I dag møder hun på arbejde for første gang: 'Lige nu er jeg mættet af hjemmearbejde'

Arbejdsgivere og -tagere kommer fremover til at strides om retten til hjemmearbejde, vurderer arbejdsmarkedsforsker.

Helle Marie Markussen er én blandt flere hundrede nye ansatte i Energistyrelsen det seneste år. Hun blev ansat i januar, men møder først ind på kontoret på Vesterbro i dag. (Foto: DR Nyheder)

Nøglekortet protesterer med tre korte bip.

Marie Helle Markussen prøver igen, men den store svingdør i glas nægter at sætte i svingninger, og hun må i stedet lukke sig ind i Energistyrelsen gennem en ydmyg branddør.

Her blev hun ansat den 6. januar, men det er først i dag - mere end fire måneder senere - at hun har sin første arbejdsdag i kontorbygningen på Vesterbro i København.

- Jeg er vildt spændt. Det bliver dejligt at møde mine kolleger, dem har jeg kun set på en skærm, siger hun forventningsfuldt, da DR Nyheder tidligere i dag mødte hende i receptionen.

De seneste 14 måneder har mange danskere stiftet bekendtskab med hjemmearbejde som konsekvens af covid-19-pandemien.

Særligt omkring 600.000 kontoransatte i den offentlige sektor kan efterhånden kalde sig eksperter i fjernskriveborde, videomøder og fællesmails.

For mens mange privatansatte de seneste måneder har flekset mellem kontor og hjemmearbejde, er det først i dag, at medarbejdere på landets kommunekontorer, styrelser og andre offentlige forvaltninger må møde ind.

Da Marie Helle Markussen tidligere i dag nåede frem til sit skrivebord, blev hun mødt af én anden kollega.

De er i alt 15 ansatte i hendes afdeling, og den gradvise genåbning betyder, at de maksimalt må møde tre personer ad gangen de første uger.

På Marie Helle Markussens skrivebord ligger en indpakket citronmåne. Den har ligget der siden starten af maj, hvor en kollega kom forbi med den i anledning af sin sidste arbejdsdag.

- Det er en intern joke, og faktisk nåede jeg jo aldrig at møde den kollega, griner Marie Helle Markussen og tilføjer

- Det har faktisk været overraskende nemt at få både det faglige og noget socialt op at køre online, men man skal helt sikkert øve sig i at small talke på Skype, selvom det føles mærkeligt. Det er vigtigt for, at det hele ikke bliver meget stift.

Nyd friheden til hjemmearbejde så længe det varer

Lige som mange andre ved Marie Helle Markussen endnu ikke, hvor meget hun vil eller må arbejde hjemmefra, når vi kommer på den anden side af sommerferien, hvor alle efter planen anbefales at møde fysisk på arbejde.

- Lige nu er jeg helt mættet af hjemmearbejde, men jeg tror, jeg kunne trives rigtig godt med muligheden for at arbejde hjemme en enkelt eller to dage om ugen, siger hun.

Uanset om du er offentligt eller privat ansat, kommer du til at diskutere mulighederne for hjemmearbejde med din arbejdsgiver. Det vurderer arbejdsmarkedsforsker og professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen.

- Nogle vil også fremover have muligheden for at vælge, om de vil arbejde hjemme eller møde op på et kontor. Men ikke alle, siger han og tilføjer

- Jeg ser for mig, at det vil blive et overenskomstanliggende ved næste overenskomstforhandling på det private arbejdsmarked og senere på det offentlige. Ellers er det et anliggende mellem den enkelte arbejdstager og arbejdsgiveren, og der har arbejdsgivere i Danmark utrolig meget magt.

Arbejdsmarkedsforskeren spår, at nøglemedarbejdere med særlige kompetencer selv vil kunne bestemme balancen mellem hjemme- og kontorarbejde, mens andre vil opleve mere regulering, og andre igen vil skulle kæmpe for overhovedet at få lov til at møde op på et kontor.

- Ens kontraktlige relation vil fremover kunne aflæses på, hvor meget man fysisk er til stede på arbejdspladsen, siger Henning Jørgensen.

Han bakkes op af ph.d. i psykologi og arbejdsmiljøforsker ved Team Arbejdsliv Karen Albertsen, som også tror på, at hjemmearbejde i nogen grad vil forblive.

- Men der vil være behov for at have klare aftaler om, hvem der er på kontoret hvornår. Arbejdspladserne vil have brug for at organisere tingene meget mere end nu, siger hun.

Marie Helle Markussen deler første arbejdsdag med en anden kollega, som også er blevet ansat, mens Energistyrelsen medarbejdere har været hjemsendt. De må derfor hjælpe hinanden med at få adgang til internettet og tilkoblet diverse tastaturer og computerskærme. (Foto: (C) DR Nyheder)

Både Henning Jørgensen og Karen Albertsen understreger, at innovation, kreativitet og langt de fleste ansattes trivsel afhænger af fysiske møder på arbejdspladsen.

Det har Marie Helle Markussen også oplevet, særligt frokostpausen midt på dagen ser hun frem til at kunne holde med sine kollegaer.

- Kedelig frokost alene er nok det, jeg er allermest træt af ved min hjemmearbejdsplads, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk