Markedet frygter minus i Danske Bank

Rygterne svirrer om Danske Banks ve og vel og muligheden for, at 2008 bliver et år med røde tal på bundlinjen er ikke længere tabu

Aktiemarkedet har taget forskud på det værst tænkelige scenarium for landets største bank. Rygterne svirrer om Danske Banks ve og vel og muligheden for, at 2008 bliver et år med røde tal på bundlinjen er ikke længere tabu for markedsdeltagerne, skriver dagbladet Børsen.

Foruden yderligere store tab på udlån i den irske og danske del af forretningen samler interessen sig i stigende grad for den 23,3 mia. kr. store post med goodwill. Ingen tør dog stå offentligt frem med kritik af Danmarks altdominerende pengeinstitut. En større nedskrivning på goodwill-posten er nemlig ensbetydende med, at Danske Bank selv erkender, at investeringerne i Finland, Irland eller Nordirland ikke kan regnes hjem som forventet.

Aktie for under 50 kroner

Markedet er imidlertid ikke i tvivl. For første gang siden januar 1997 er kursen på en aktie i Danske Bank handlet til under 50 kr. pr. aktie. Aktionærerne har tabt mere end 100 mia. kr. alene i år og Danske Bank er i de seneste tre måneder den hårdest ramte af de store nordiske bankaktier med et faldt på hele 60 pct. - Rygterne om en kapitaludvidelse florerer stadig som en mulighed, der vil udvande værdien for de eksisterende aktionærer. Nu har de irske banker også fået en kapitaludvidelse og samtidig er der spekulationer om nedskrivninger på udlån og måske en større nedskrivning på goodwill. En større nedskrivning af goodwill kan give blodrøde tal på bundlinjen, siger en analytiker.

Facebook
Twitter