Martin troede han havde styr på rejseforsikringen inden ferien - men han blev klogere

En paraglidingtur i Frankrig endte med et styrt. Nu får Martin en kæmperegning

Martin Heckscher kom til skade på en ferie i Frankrig, men forsikringen dækker ikke hele hans behandling.

Martin Heckscher troede, han havde styr på forsikringerne, da han tog til Frankrig på ferie for at paraglide. Han har paraglidet i 23 år og har masser af erfaring. Men denne gang gik det galt:

- Jeg var passager i en paraglider, og så træffer piloten en lidt uheldig beslutning, der resulterer i, at vi flyver ned i jorden og får en meget hård landing, fortæller Martin, der efter styrtet bliver hentet i ambulancehelikopter og fløjet til det nærmeste hospital.

Her var diagnosen klar: Brud på 5. ryghvirvel og en brækket arm.

- De har ikke opereret, men de har stabiliseret min ryg med et korset, som jeg skal have på et stykke tid. Og så har de så puttet en metalstang i knoglen i overarmen for at holde den sammen i stedet for at putte gips på, fortæller Martin Heckscher fra en båre i Frankfurt Lufthavn. Her er han mellemlandet på vejen hjem til Danmark.

Vil bare hjem Han vil hjem nu. Ikke fordi han er utilfreds med den behandling, han har fået i Frankrig. Men efter otte dage på et fransk hospital alene og uden at mestre det franske sprog, savner han sin familie og venner.

- Jeg kender jo ikke nogen dernede, og jeg kan ikke så meget fransk. Derfor bliver det meget rart at komme hjem til det danske sundhedssystem og familie og venner.

Martin får ikke lov til at vente længe på at se sin familie og venner. For i det samme kommer to mænd og kører båren ud til flyet. Næste stop, Københavns Lufthavn.Forsikringen dækker ikke ekstremsport Turen her betaler Martin selv for. Han troede ellers, han var fuldt dækket gennem sin årsrejseforskirng. Men fordi han kom galt afsted, mens han paraglidede, dækker den ikke.

- Ja, jeg, jeg troede jeg var dækket. Så at jeg skulle have et bestemt tillæg til min rejseforsikring, det var jeg ikke klar over, fortæller han.

Det blå sygesikringskort havde han med, og det dækker en stor del af den behandling, han har fået i Frankrig. Men selve hjemtransporten skal han altså selv betale for. Og den er ikke helt billig. Flyselskabet har taget 8 sæder ud for at få plads til båren, Martin ligger på. De sæder skal han betale for, ligesom han også skal betale for at have en sygeplejerske med sig hele vejen, som flyselskabet kræver.

Får kæmperegning Det er SOS, der står for hjemtransporten og samlet set koster det Martin 69.262 kroner. Det er hans forsikringsselskaber, der lægger ud for ham. Og Martin regner med, at han kan få en afdragsordning, fortæller han, da vi møder ham hjemme hos sin bror i Danmark, en uge efter han er kommet hjem og er blevet udskrevet fra hospitalet.

- Jeg håber jo på, at jeg ikke skal smide dem alle sammen på én gang. Men at den mundtlige aftale, jeg har med mit eget forsikringsselskab om en afdragsordning, stadigvæk holder vand. Så vi kan finde en mindelig ordning, der passer ind i min daglige økonomi, uden at jeg skal gå fra hus og hjem.

Selve uheldet skal han nok skal komme sig over uden mén, siger lægerne. Men det kommer til at tage tid for Martin at komme sig over, at han ikke havde styr på forsikringerne, inden han tog afsted.

- I bagklogskabens ulidelige lys, jamen så skulle jeg selvfølgelig have haft tjek på mine forsikringer. Havde du spurgt mig, før jeg tog afsted, så havde jeg jo sagt ja ja, selvfølgelig er jeg forsikret. Jeg vidste ikke bedre og havde ikke bedre tjek på det, og det fortyder jeg jo selvfølgelig i dag.

Facebook
Twitter