Massefyring skal sikre Danfoss i krisen

Danfoss har i dag uddelt 850 fyresedler, heraf 300 i Danmark. De mange fyresedler skal føre virksomheden sikkert gennem krisen, siger ledelsen.

Danfoss i Nordborg på Als. (© Danfoss Denmark)

300 danske Danfoss-medarbejdere har i dag mistet deres arbejde. På verdensplan har Danfoss nedlagt 850 job, oplyser virksomheden.

Blandt de danske afskedigelser er de 200 regulære fyringer, mens 100 forlader virksomheden ved naturlig afgang eller via frivillige fratrædelsesordninger, oplyser administrerende direktør i Danfoss Niels B. Christiansen.

Størstedelen af de fyrede danskere kommer fra virksomhedens afdeling i Nordborg på Als, men fyringerne rammer flere steder i Danmark.

Als igen hårdt ramt

I Nordborg mister cirka 100 funktionærer deres arbejde. Og den massive reducering af medarbejdere er nødvendig for at sikre fremtiden for virksomheden.

- Vi imødegår nogle af de konsekvenser, der er af den globale krise. Vi skal ruste os til at gå offensivt til værks og tage de modtræk, der skal til, siger direktøren til Ritzau.

På globalt plan er fyringerne fordelt mellem 100 i produktionen, hvilken næsten udelukkende sker i Danmark - samt 750 fordelt på salg, service og administration.

- Vi forventer en længere periode med krise, og vi er nødt til at være i god form for at kunne klare det - og det mener vi, at i dag har været med til, siger Niels B. Christiansen.

Sidst i 2008 fyrede Danfoss 350 medarbejdere i Danmark og mange globalt.

Facebook
Twitter