Medarbejdere sagde farvel til Lars Larsen med blå roser: ’Han takkede os altid for indsatsen’

Erhvervsmanden Lars Larsen blev i dag bisat i Sejs-Svejbæk Kirke.

  • Medarbejderne i Jysk havde samlet over 15.000 kroner sammen til blå roser til Lars Larsens bisættelse. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Erkan Teksen, butikschef i Jysk Ishøj, med nogle af de mangel blå roser, som medarbejderne havde samlet ind til. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • De 40-50 fremmødte Jysk-medarbejdere gik samlet ind i kirken. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltog også i Lars Larsens bisættelse. Efter bisættelsen lagde Simon Kollerup en bårebuket ved Lars Larsens mindeplads. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Lars Larsens kiste bæres ud af Lars Larsens børn Jacob og Mette Brunsborg samt børnebørnene Christian, Christine, Søren og Line Brunsborg. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
1 / 5

Det var en propfyldt Sejs-Svejbæk Kirke, der i dag var rammen, da familie, venner, erhvervsfolk og medarbejdere sagde et sidste farvel til erhvervsmanden Lars Larsen.

Allerede flere timer før bisættelsen begyndte, mødte folk op ude foran kirken i Sejs-Svejbæk - en lille landsby, som ligger uden for Silkeborg.

Blandt de fremmødt var 40-50 Jysk-medarbejdere. De stod sammen ude foran kirken i deres lyseblå skjorter med "JYSK" skrevet i store, hvide bogstaver på ryggen.

Medarbejderne i Jysk havde selv taget initiativ til at deltage i bisættelsen af Lars Larsen. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

Da Lars Larsens hustru, Kristine Brunsborg, hans to børn og fire børnebørn sammen ankom til kirken, hilste de første på de fremmødte medarbejdere. Derefter gik de i stilhed helt op foran kirken og begyndte at tage imod de mange andre fremmødte.

Det er Mette Mortensen, der er butikschef i Jysk i Viborg, som har taget initiativet til, at medarbejderne mødes ved bisættelsen.

- Vi gør det, fordi vi tror, at familien sætter pris på det. Og så skulle det være i Lars Larsens ånd. Jeg har tænkt på at gøre det her, lige siden Lars Larsen blev syg, siger Mette Mortensen, der har været ansat i Jysk i 18 år.

Hun har også stået for en indsamling, hvor kollegaer fra hele landet kunne købe en blå rose til Lars Larsen. Hun har delt initiativet med alle sine Jysk-kollegaer i landet via Jysks intranet og en facebookside for medarbejderne.

- Allerede en time efter jeg lagde det op, havde 85 kollegaer sendt penge til roser, siger Mette Mortensen, der kom til bisættelsen med i alt 608 roser fra Jysk-medarbejdere.

Efter bisættelsen blev medarbejdernes blå roser placeret på Lars Larsens mindeplads. (Foto: Michelle Hald DR)

De fleste af de fremmødt Jysk-medarbejdere kom fra butikkerne i Silkeborg og Viborg. Men enkelte tog turen hele vejen fra Sjælland for at sige farvel til Lars Larsen.

- Vi er taget til bisættelsen for at vise den sidste respekt til Lars Larsen. Han var en person, som var helt nede på jorden, som altid takkede sine medarbejdere for indsatsen, siger Erkan Teksen, der er butikschef i Jysk i Ishøj.

Han har været i Jysk i 15 år og er kørt til Sejs-Svejbæk Kirke sammen med sin tvillingbror, Burkan Teksen, der også er butikschef i Jysk.

Da Lars Larsens to børn og fire børnebørn havde båret kisten ud, stod Erkan og Burkan Teksen sammen med de andre Jysk-medarbejdere på en lang række med de blå roser. De stod sammen i stilhed, mens rustvognen kørte afsted med Lars Larsens kiste.

  • Tvillingbrødrene Erkan Teksen (tv) og Burkan Teksen (th), der begge er butikschefer i Jysk, var taget fra Sjælland til Sejs-Svejbæk for at sige farvel til Lars Larsen. (Foto: Michelle Hald)
  • Lars Larsens bisættelsen var privat uden deltagelse fra Kongehuset, der dog havde sendt en krans. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • En hilsen fra en erhvervsmand til en anden. Anders Holch Povlsen, der ejer Bestseller, havde også sendt en bårebuket. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Blomsterne til Lars Larsens bisættelse kom fra alle samfundslag. Blandt andet havde Husforbi sendt en bårebuket med teksten: Nætterne bliver koldere uden dig - tak for de mange soveposer (Foto: Bo amstrup © Scanpix)
  • Erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltog i bisættelsen og lagde efterfølgende en bårebuket ved Lars Larsens mindeplads. (Foto: Michelle Hald DR)
1 / 5
Facebook
Twitter