Medie: Danmarks ældste bank er tæt på salg

Diba Bank i Næstved kan være solgt om en måned. Banken bekræfter, at man undersøger mulighederne.

Diba, der er landets ældste pengeinstitut, er muligvis på vej til at blive opkøbt. Banken bekræfter sonderinger i en fondsbørsmeddelelse. (Foto: Torsten Raagaard)

Danmarks ældste bank - Diba Bank - kan snart være overtaget af konkurrenter. Bankens bestyrelse har angiveligt indbudt konkurrenterne til at byde på banken.

Det erfarer Finanswatch.dk baseret på flere anonyme kilder.

Banken har ikke haft en direktør siden Petter Blondeau stoppede i november. Det har været med til at forstærke rygterne om et kommende salg af banken.

Og ifølge Lars Krull, seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, så kan banken være ínteressant for flere af de største banker herhjemme.

- Jeg er da ikke i tvivl om, at Diba kan være attraktiv, hvis man ønsker at positionere sig stærkere på Vestsjælland. Jeg kan sagtens forestille mig, at banken kan være interessant for større banker, siger Lars Krull til dr.dk

Bekræfter i fondsbørsmeddelse

Banken bidrager selv til spekulationerne her til eftermiddag. I en meddelelse til Københavns Fondsbørs. Her skriver bankens ledelse, at man i øjeblikket foretager en række sonderinger med henblik på at afdække forskellige strategiske muligheder.

Ifølge Lars Krull vil banken have en klar fordel af at blive opkøbt af et større pengeinstitut, da banken har større omkostninger ved at låne penge på det finansielle marked end dens større konkurrenter, der typisk slipper billigere.

- Det er et pengeinstitut, der finansierer sig relativt dyrt i markedet, modsat de store, der finansierer sig relativt billigt, siger Lars Krull.

Diba Bank har i alt ni filialer fordelt på Syd- og Vestsjælland samt på Bornholm. Banken har eksisteret siden 1871.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk