Mercedes tilbagekalder 2.000 biler i Danmark

Bilerne har et program installeret, så de udleder færre gasser, når de bliver testet.

Varebiler af mærket Mercedes-Benz Vito kaldes tilbage. (Foto: REBECCA COOK © Scanpix)

Det kommer også til at påvirke danske bilejere, at det tyske transportministerium i går beordrede virksomheden bag Mercedes-Benz til at tilbagekalde 774.000 biler over hele Europa.

I omegnen af 2.000 danske biler fra Mercedes skal nemlig tilbage til producenten. Det oplyser en talsperson fra virksomheden i en mail til DR Nyheder.

- Alle kunder vil blive informeret om tilbagekaldelsen på skrift, hvor vi vil bede dem arrangere et besøg hos værkstedet.

- Bilejere, der påvirkes af tilbagekaldelsen, bør hurtigst muligt kontakte deres nærmeste servicepartner, når de får besked om tilbagekaldelsen, så bilerne kan blive tjekket, skriver han.

Når Tyskland går så langt som til at tilbagekalde 774.000 biler fra Daimler, der er virksomheden bag Mercedes-Benz, skyldes det ifølge den tyske transportminister ulovlig software i bilerne.

Bilerne snyder i test

Der er angiveligt installeret software i bilerne, der kan reducere udledningen af miljøskadelige gasser, når bilerne bliver testet.

Der er tale om varebiler af mærket Mercedes-Benz Vito. Derudover gælder det også flere dieselbiler fra Mercedes-Benz, såsom personbilen GLC og nogle biler fra producentens C-klasse.

Bilerne tilbagekaldes, så snart Daimler har aftalt med det tyske transportministerium, hvordan omprogrammeringen af bilerne skal foregå.

Daimler skriver samtidig til DR, at virksomheden mener, at flere oplysninger i sagen om den ulovlige software er diskutable, og at man er parat til at afgøre sagen i retten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk