Messerschmidt skaffede tilladelse til Dots rutsjebane

Lyngby-Taarbæk Kommune gav efter for presset fra Morten Messerschmidt, der krævede en rutsjebane godkendt, som hans kæreste ejer.

Morten Messerschmidt og kæresten Dot Wessman på Bakkens Hvile på Bakken. DF-politikerne har presset kommunen for at få godkendt kærestens rutchebane på Bakken. (Foto: Anders Debel Hansen © Scanpix)

Dansk Folkepartis stemmesluger ved Europa-Parlamentsvalget, Morten Messerschmidt, har presset på for at få godkendt den rutsjebane, som hans kæreste Dot Wessman og hendes familie har opført på Dyrehavsbakken.

På Dot Wessmans vegne skriver Morten Messerschmidt den 19. december sidste år til Lyngby-Taarbæk Kommunes tekniske direktør.

Beder om øjeblikkelig tilladelse

Morten Messerschmidt kalder det "stærkt kritisk", at Lyngby-Taarbæk Kommune har udskudt godkendelsen af rutsjebanen.

Derfor efterspørger han en "hurtig sagsbehandling", samt en øjeblikkelig grave- og støbetilladelse, så arbejdet med rutsjebane kan fortsætte, selvom den endelige tilladelse endnu ikke er givet.

Tilladelse samme dag

Det ønske bliver hurtigt efterkommet. Bygge- og gravetilladelsen bliver givet allerede om eftermiddagen, samme dag som Morten Messerschmidt skriver til kommunen.

Det sker "efter aftale med borgmesteren", som en embedsmand formulerer det i en mail, som DR Nyheder er i besiddelse af.

Blot en måned tidligere har kommunen ellers udstedt et påbud med trussel om politianmeldelse, hvis ikke byggearbejdet på Bakken indstilles.

Borgmester: Substansen var afgørende

Lyngy-Taarbæks borgmester, Rolf Aagard Svendsen, erkender, at det kan se ud, som om tilladelsen bliver givet omgående, fordi Morten Messerschmidt presser på. Men han afviser, at det var tilfældet. Tværtimod var Messerschmidts mail med til at forplumre en i forvejen kompliceret sag, siger borgmesteren.

- Det var sagens substans, der gjorde, at vi gav den tilladelse, siger Rolf Aagard Svendsen til DR Nyheder.

Hurtig sagsbehandling

Udover tilladelsen bad Morten Messerschmidt i sit brev desuden kommunen om en "hurtig sagsbehandling". Også denne forespørgsel efterkommer kommunen.

Da Morten Messerschmidt skriver til kommunen, er det meningen, at rutsjebanen næste gang skal behandles i miljøudvalget den 21. januar i år.

Ekstraordinære udvalgsmøder

Men allerede den 7. januar i år bliver både kommunalbestyrelsen, miljøudvalget og byplanudvalget alle indkaldt til ekstraordinære udvalgsmøder.

Alle møderne har kun ét punkt på dagsordenen: Rutsjebanen på Bakken. Og alle tre steder giver kommunalpolitikerne grønt lys til at gå videre med projektet.

Også her forklarer borgmester Rolf Aagaard Svendsen, at det var sagens substans, der var afgørende.

Messerschmidt: Helt naturligt

Morten Messerschmidt mener ikke, at han der er noget galt med hans indblanding i sagen.

- Hvis nogle af mine venner kommer og beder om juridisk bistand til en sag, så hjælper jeg dem. Det synes jeg er helt naturligt. Man skal jo ikke være afskåret fra at foretage sig andet end politik, fordi man er medlem af Folketinget, siger Morten Messerschmidt til DR Nyheder.

Tornadoen er nu opført. Den kører med midlertidig tilladelse, da støjen fra rutsjebanen overskrider de tilladte grænser. Rutsjebanen må således kun køre med 40 i stedet for 60 kørsler i timen.

FacebookTwitter