Michelin-stjerne til Meyers nye restaurant i New York

Kokken Claus Meyer bekræfter, at Restauranten Agern i New York har fået sin første Michelin-stjerne.

Kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte i september kokken Claus Meyer i hans nye projekt The Great Northern Foodhall på Grand Central Station i New York. Nu har han restaurant Agern, der er en del af projektet, fået en Michelin-stjerne. (Foto: Troels Graugaard © Scanpix)

Restauranten Agern, som kokken Claus Meyer åbnede i den historiske Grand Centreal Terminal på Manhattan i New York, får sin første Michelin-stjerne blot seks måneder efter åbningen.

Både Bloomberg og avisen The Wall Street Journal har skrevet om stjernen, og Claus Meyer bekræfter det på sin officielle Facebook-side.

- Det var en stor dag i går for Claus, køkkenchef Gunnar Gislason og hele holdet i USA, starter opslaget.

Den nye udgave af Michelin-guiden for New York City udkommer torsdag.

Restauranten Agern har nordisk mad som tema, og råvarer kommer fra delstaten New York.

Claus Meyers restaurant er en af 13 nye New York-restauranter, der får en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.

Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, ønsker på det sociale medie Twitter Claus Meyer tillykke med den flotte bedrift.

Fornemme stjerner er ikke uvant for Claus Meyer. Han er en del af ejergruppen i Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner.

I 2015 rykkede Noma ned som nummer tre, og i 2016 tog restauranten endnu to skridt tilbage til en placering som nummer fem.

/ritzau/

FacebookTwitter